Eenpanslasagne met kip, broccoli en kaas
Soms wil je gewoon een gerecht dat alles heeft: romig, hartig, cheesy en vullend. Deze eenpanslasagne met kip, broccoli en kaas tikt al die boxen aan. Het is comfortfood waar iedereen op zoek naar is nu de dagen kouder en donkerder zijn. Deze lasagne is wel heel wat anders dan de klassieke Italiaanse variant. Zo hoef je geen lagen te bouwen in een ovenschaal of drie verschillende pannen te gebruiken. Alles gebeurt in ƩƩn pan en dat scheelt je dus niet alleen afwas, maar zorgt er ook voor dat de smaken veel beter met elkaar mengen en dat je een stuk sneller klaar bent.
Waarom kiezen voor een eenpansgerecht?
Een eenpansgerecht is de redder in nood op drukke doordeweekse dagen. Je hoeft niet te multitasken tussen vijf verschillende pitjes en hebt geen kast vol afwas achteraf. Bovendien zijn gerechten uit ƩƩn pan vaak veel voller van smaak. De lasagnebladen garen namelijk direct mee in de romige saus, waardoor ze die smaak helemaal opnemen. Nog heel even in de oven voor dat knapperige kaaslaagje en klaar ben je.

Het geheime wapen in deze eenpanslasagne: Uniekaas!
Een lasagne zonder kaas is simpelweg ondenkbaar. Voor dit gerecht gebruik ik kaas van Uniekaas. De jong belegen past er perfect bij, en geloof me: dat maakt Ć©cht het verschil. Deze kaas smelt prachtig, geeft een zachte, romige smaak met net dat tikje pit en zorgt voor die onweerstaanbare goudbruine korst bovenop. Het leuke aan Uniekaas is dat het een echte Hollandse klassieker is, vertrouwd en veelzijdig, maar altijd vol karakter. En precies dat maakt ām zo perfect in dit eenpansgerecht. Een deel gaat door de saus om die fluweelzacht te maken, de rest strooi je er lekker royaal bovenop. Resultaat: een gerecht waarbij je na ƩƩn hap al denkt: dit moet ik vaker maken.
Groen ook voor de kids
Ja, je leest het goed. De kids zullen deze lasagne fantastisch vinden zelfs met groen erin. Broccoli is de stergroente van dit recept. Door ām superklein te snijden en kort mee te laten koken, krijg je geen grote, saaie broccolistronken in je lasagne, maar een smaakvolle saus vol groenten. En bonus: broccoli zit boordevol vitamine C, vezels en antioxidanten. Dus ja, dit is comfortfood, maar stiekem ook nog best gezond.
Dit is zoān gerecht dat je ƩƩn keer maakt en daarna standaard in je repertoire houdt. Simpel, snel, bomvol smaak en met weinig afwas. Of je ām nu doordeweeks op tafel zet of als ultiem weekendgerecht met een glas wijn erbij: deze eenpanslasagne met kip, broccoli en Uniekaas maakt iedereen blij.
Comfortfood op zān allerbest. Hollandse twist meets Italiaanse klassieker. Smakelijk en geniet lieve mensen!

Eenpanslasagne met kip, broccoli en kaas
Benodigdheden
- 1 ovenbestendige pan
- 1 rasp
Ingrediƫnten
- 1 el neutrale olie
- 300 gr kippendij
- 30 gr roomboter ongezouten
- 3 grote sjalotten
- 1 knoflookteen
- 1 el gedroogde oregano
- 30 gr bloem
- 500 ml kippenbouillon
- 250 ml slagroom
- 1 kleine broccoli
- Zout en peper
- 200 gr verse lasagnebladen
- 175 gr Uniekaas Jong Belegen
- Basilicum optioneel

Bereidingswijze:
- Verwarm de ovengrill voor op 220°CĀ
- Verwarm de neutrale olie in een koekenpan. Voeg dan de kippendijen toe en bak circa 7 minuten op hoog vuur. Kruid met zout en peper en haal uit de pan. Snijd in kleine stukken.Ā Ā
- Pel de uien en snijdĀ in dunne halve ringen. Pel de knoflook en snijd fijn.
- Voeg de boter, ui, knoflook en oregano toe en bak circa 5 minuten. Roer bloem erdoor en bak nog 1 minuut.Ā Ā
- Snijd de broccoli in hele kleine roosjes en hak vervolgens fijn.Ā Ā
- Schenk de bouillon en slagroom langzaam bij de pan en roer goed door.Ā Doe dan de broccoli in de pan en kruid met zout en flink veel gemalen peper. Breng aan de kook.Ā
- Snijd de lasagnebladen in kleinere vierkanten, ongeveer 5 bij 5 cm en voeg de toe aan de saus, zorg dat ze onderstaan. Laat 5 minuten zachtjes koken met deksel. Haal de deksel eraf en kook nog 5 minuten. Roer regelmatig.Ā Ā
- Voeg de kip terug aan de saus en voeg ongeveer een derde van de kaas toe aan de pan. Bestrooi met de overige kaas.Ā Ā
- Zet 5 minuten onder de grill tot goudbruin.Ā
- Laat 5 minuten rusten, snijd aan en serveer.Ā

- Eenpansgerechten
- Groente recepten
- Herfst
- Italiaanse recepten
- Kaas recepten
- Lasagne
- Makkelijke recepten
- Ovenschotel recepten
- Ovenschotels
- Recepten
- Seizoensrecepten
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Meer over Miljuschka