Eenpansgerecht enchiladas

23 minuten

 

miljuschka enchilades eenpans

Ik ben dol op eenpansgerechten, elke week zet ik wel een eenpansgerecht op tafel. Of het nu eenpans pasta, eenpans curry of in dit geval eenpans enchiladas is. Lekker snel en de kids zijn er dol op. Normaal moet je eerst alles aanbakken in de pan en het dan in een ovenschotel doen en daarna wachten totdat eens een keertje klaar is. En als eindstand, heb je dan een berg afwas waar je u tegen zegt. Dus dat gaan we met dit recept even niet doen. Hoppa alles in één pan en gaan!

Enchiladas recept

Enchiladas zijn een populair Mexicaans gerecht dat bestaat uit (maïs)tortilla’s gevuld met vlees, kaas, bonen, aardappelen of groenten. Deze gevulde tortilla’s worden vervolgens opgerold en bedekt met een tomatensaus of mole en als finishing touch een berg kaas. Dan wordt het nog even afgebakken tot de kaas gesmolten is. Daarna nog een berg toppings zoals zure room, gehakte ui, koriander of avocadoschijfjes erop en tadaa. Enchiladas zijn een smaakvol en veelzijdig gerecht dat in veel delen van de wereld wordt genoten.

Eenpansgerecht enchiladas

Wat we bij deze versie anders doen is het oprollen, dat laten we lekker achterwegen. Je scheurt of snijd de tortilla’s in stukken en doet ze in de saus. Even afmaken met wat kaas en aanvallen maar. Hoe ideaal?!

Nog meer eenpansgerechten

Zoals ik al zei, zet ik wel vaker een eenpansgerecht op tafel. Ik ben bijvoorbeeld fan van deze pasta met kip, maar ook deze curry. En ik zou zeggen, probeer gewoon wat uit. Dus in plaats van dat je de pasta of in dit geval de tortilla’s los bereid, voeg je ze gewoon in één keer toe. Het is een beetje zoals je op je bord doet, een prakkie maken, maar dan al in de pan. 

miljuschka enchilades

Eenpans enchiladas

3.69 van 32 stemmen
Bereidingstijd 23 minuten
Totale tijd 23 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • 1 pan

Ingrediënten
 

  • 400 gr kippendijen
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1/2 el oregano
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 4 tortilla’s
  • 40 gr mozzarella
  • 40 gr geraspte kaas 
  • 15 gr koriander
  • 125 gr zure room
  • 4 el guacamole
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Snijd en bak de kip in de pan goudbruin en voeg de paprikapoeder, chilipoeder, komijnpoeder, oregano en korianderpoeder toe. 
  • Voeg de tomaten uit blik toe aan de pan. 
  • Snijd of scheur de tortilla's in grove stukken en leg in de pan. Bedek goed met de saus. Laat dit ongeveer 2 tot 3 minuten zachtjes pruttelen. 
  • Verdeel de mozzarella en de geraspte kaas over de pan heen. Laat de kaas smelten met de deksel op de pan.
  • Als de kaas gesmolten is, maak je het geheel af met koriander, zure room en guacamole.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

 

 

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.