Brownie bites voor Pasen

Natuurlijk kun je met pasen gewone brownies maken, maar met deze Easter brownie bites, maak je hapklare traktaties die je makkelijker kunt serveren. Ieder zijn eigen portie brownie! Heb je meteen nooit meer ruzie. En ook dit is weer een ideale manier om leftover paaseitjes te gebruiken. Je kunt natuurlijk pure chocola kopen om deze brownie bites te maken, maar heb je toevallig nog veel naturel paaseitjes liggen dan kun je die ook prima gebruiken.

Zo maak je de brownie voor Pasen

Om de brownie bites te maken maak je eerst het beslag hiervoor. Dit verdeel je over de muffinvormpjes (hou er rekening mee dat het mini muffins zijn dus geen grote!) en in elk vormpje druk je vervolgens een gekleurd eitje. Deze bak je mee, dus uiteraard zonder papiertjes!

Na het bakken laat je ze afkoelen en je serveert de brownie bites met lekker veel slagroom en dit versier je desgewenst met gesuikerde mini eitjes.

easter brownie bites

Tip van mij

Heb je na Pasen nog een overvloed aan chocolade-eitjes? Dit recept is ideaal om die overgebleven paaseitjes een smakelijke bestemming te geven. Varieer met verschillende smaken en vullingen voor een verrassend effect in elke hap. En voor een extra feestelijke presentatie kun je de brownie bites serveren in kleurrijke cupcakevormpjes en ze afwerken met een toefje slagroom en een paar gesuikerde mini-eitjes bovenop.

Dus, waar wacht je nog op? Verzamel je ingrediënten, trek je schort aan en maak van deze Pasen een onvergetelijk (en overheerlijk) feestje in de keuken!

easter brownie bites
Totale tijd25 minuten

Easter brownie bites

4.90 van 19 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

12 personen
  • 140 gr boter in blokjes
  • 180 gr pure chocola gehakt
  • 210 gr lichtbruine suiker
  • 60 gr zelfrijzend bakmeel
  • 3 grote eieren losgeklopt
  • ½ tl zout
  • 24 chocolade eitjes
  • 24 mini chocolade eitjes gekleurde gesuikerde
  • 100 ml slagroom geklopt

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C
  • Bekleed het muffinblik met papiertjes.
  • Doe de boter en donkere chocola in een pan en verwarm dit au bain-marie tot alles gesmolten is. Haal van het vuur en laat iets afkoelen.
  • Klop nu de suiker erdoor. Voeg de eieren toe en klop flink door voor ongeveer 1 minuut.
  • Roer het zelfrijzend bakmeel en het zout erdoor.
  • Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Druk in elk vormpje een chocolade eitje zodanig dat het onder het beslag komt te zitten.
  • Bak in de oven voor 12-15 minuten. Het midden mag nog een beetje vloeibaar zijn.
  • Laat de muffins afkoelen. Doe er een dotje slagroom op en versier met de gesuikerde mini eitjes
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.