Dessert recepten

Dit recept valt onder

De allerlekkerste tiramisu

Samenvatting

  • Voorbereiden 15 minuten
  • Extra tijd 4 uren
  • Aantal personen 8 personen

Ingredienten

5 eidooiers

6 el suiker

450 gram mascarpone

4 el amandellikeur

rasp van 1 limoen eventueel een beetje sap

3 dl sterke versgezette koffie

300 g lange vingers

1 reep pure chocola

cacao poeder

Sharing is caring!

Tiramisu is natuurlijk een van de bekendste Italiaanse desserts. Traditioneel wordt het gemaakt met savoiardi (lange vingers), sterke drank, espresso en mascarpone.

De naam tiramisu betekent letterlijk een soort ‘pick me up’ of een opkikkertje. Ongetwijfeld zo genoemd vanwege de espresso die erin zit.

De lekkerste tiramisu

Wat de lekkerste tiramisu is, daar zijn de meningen ongetwijfeld heftig over verdeeld. Dus ik geef je mijn favoriete versie die ik graag maak met amandellikeur in plaats van de standaard sterke drank die erin gaat. Ik vind het lekkerder, maar voeg vooral toe wat jij in huis hebt of lekker vindt.

Hou je van tiramisu? Check dan vooral ook de tiramisu cheesecake!

Tiramisu

Tiramisu

Aantal personen: 8 personen
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 4 uren
Totale tijd: 4 uren 15 minuten

Ingrediënten

  • 5 eidooiers
  • 6 el suiker
  • 450 gram mascarpone
  • 4 el amandellikeur
  • rasp van 1 limoen eventueel een beetje sap
  • 3 dl sterke versgezette koffie
  • 300 g lange vingers
  • 1 reep pure chocola
  • cacao poeder

Instructies

    Klop de eidooiers met de suiker samen tot een luchtige lichtgele massa.
    Doe de mascarpone in een kom en roer dit eerst even een beetje los met een vork. Voeg 1 eetlepel van de amandellikeur en de rasp van de limoen toe en roer dit goed door.Doe eventueel een heel klein scheutje limoensap erbij als je het wat frisser wilt houden. Vouw de eidooiers door de mascarpone tot het een geheel is.
    Meng de koffie met wat water (ongeveer 1 dl) en doe de andere 2 eetlepels likeur er ook door.
    Doop de lange vingers stuk voor stuk even in het koffiemengsel en leg ze naast elkaar in een platte ovenschaal. (rechthoekig of vierkant)
    Als de bodem bedekt is verdeel je de helft van je mascarpone mengsel eroverheen. Maak vervolgens een tweede laag met de lange vingers (weer in de koffie dopen) en schep de andere helft van het mascarpone mengsel eroverheen.
    Strijk de bovenkant glad, bedek met plasticfolie en laat dit minstens 4 uur maar het liefst een hele nacht opstijven in de koelkast.Voor serveren bestrooi je het met wat cacaopoeder en geraspte chocolade.

Nog meer lekkers