Dessert recepten

Dit recept valt onder

Roze panna cotta met witte chocolade recept

Samenvatting

  • Voorbereiden 15 min.
  • P Aantal personen 4 personen

Ingredienten

2 gekookte bieten (ongeveer 200 gr)

2 el honing

1 tl vanille-extract

200 ml slagroom

200 ml melk

1 el agar agar (plantaardige gelatine)

30 gr witte chocolade

Recept Roze panna cotta met witte chocolade: bereidingswijze

Panna cotta is een heerlijk zoet Italiaans nagerecht. Ik geef de panna cotta een prachtige roze kleur en een nog verfijnder smaak door het toevoegen van wat bietenpuree. Daarna maakt de witte chocolade deze smaaksensatie helemaal af. Het is een super makkelijk recept om te maken. Succes is verzekerd. Op verjaardagen of een baby shower. Of zomaar als afsluiting van de gezinsmaaltijd. Geniet ervan!

Pureer de bieten tot een gladde puree.
Verwarm de melk en room samen in een pannetje.
Voeg vanille-extract, honing en bietenpuree toe.
Roer met een garde de agar agar (gelatine gemaakt op basis van zeewier) erdoor, zorg dat er geen klontjes in zitten.
Breng het mengsel heel kort aan de kook.
Giet het mengsel in puddingvormpjes of glaasjes. Laat de panna cotta in de koelkast opstijven voor minstens 4 uur, het liefst de hele nacht.
Garneer de panna cotta met geraspte witte chocolade.

Nog meer lekkers