Aziatische recepten

Eenvoudige garnalen met hoisinsaus

Samenvatting

  • Bereiden 10 min.
  • Aantal personen 4

Ingredienten

2 el hoisin

2 el sojasaus

2 el rijstazijn

zonnebloemolie om in te bakken

600 gr rauwe garnalen (gepeld of ongepeld)

2 bosuien

400 gr gekookte noedels (optioneel)

Sharing is caring!

Als je net als ik altijd een zak garnalen in de vriezer hebt, kun je dit snelle gerecht op elk moment in elkaar flansen. Eet de garnalen met rijst of roer er noedels doorheen, die vervolgens alle smaken van de saus opnemen.

Bereidingswijze voor garnalen met hoisin


Meng de hoisin met de sojasaus en rijstazijn. Verhit een paar eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur en leg de garnalen in 1 laag in de pan. Bak 1 minuut, draai de garnalen om en bak nog ca. 30 seconden. Blus de pan af met de saus en bak nog ca. 30 seconden. Roer het geheel goed om zodat alle garnalen bedekt zijn met saus.

Snijd de bosui in ringetjes en strooi over de garnalen.

Nog meer lekkers