Danny’s saté babi met zoetzure komkommer

Saté babi

Na al dat feestgeweld is het weliswaar nu het moment om gezonder te gaan eten, maar het is ook nog weekend. Daarom vandaag een lekker makkelijk recept van niemand minder dan Danny Jansen.

Deze saté babi is wel even wat werk om te maken maar dan heb je ook wel wat. Ik vind het heerlijk om dit te eten op een lekker broodje, maar je kunt de saté babi natuurlijk ook prima eten aan het stokje. Ook lekker om dit te eten met een grote groene salade.


Sate babi


Sate babi
Totale tijd4 uur 30 minuten

Danny’s saté babi met zoetzure komkommer

aantal personen: 4 voorbereidingstijd: 15 MINUTEN bereidingstijd: 15 MINUTEN wachttijd: 4 UREN totale tijd: 4 UREN 30 MINUTEN
4.50 van 2 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 portie(s)

Saté

  • 500 g speklapjes
  • 500 g schouderkarbonade
  • 1 bol knoflook
  • 2 el gemalen korianderzaad ketoembar
  • 500 ml zonnebloemolie
  • 2 dl zoete ketjap
  • 2 el bruine suiker
  • citroensap
  • 1 mespunt komijnpoeder djinten

Satésaus

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1/2 stengel citroengras sereh
  • 1 tl gemalen korianderzaad ketoembar
  • Olie
  • 1 sesamblad
  • 2 cm laos
  • 350 ml runderbouillon
  • 1 pot 350 g pindakaas
  • 1 el bruine suiker
  • Citroensap

Zoetzure komkommer

  • 200 ml azijn
  • 150 g suiker
  • 1 steranijs
  • 1 komkommer

Bereidingswijze: 

Saté

  • Snijd het vlees in kleine stukjes. Pel de knoflookbol en snijd de teentjes fijn. Mix in de keukenmachine het korianderzaad met de knoflook, zonnebloemolie, ketjap en bruine suiker.
  • Breng de marinade op smaak met citroensap en komijnpoeder. Marineer het vlees minimaal 4 uur, maar het liefst een hele nacht.
  • Laat de satéstokjes een nacht weken in water. Rijg het vlees aan de stokjes en knijp de saté even uit zodat de overtollige marinade eruit loopt. Verhit een grillpan en gril de saté om en om in circa 7 minuten gaar.

Satésaus

  • Pel de ui en de knoflook. Snipper de ui en snijd de knoflook en rode peper fijn. Kneus het citroengras en wrijf het korianderzaad fijn in de vijzel. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg het citroengras, het salamblad en de laos toe. Fruit even mee en blus af met de bouillon.
  • Voeg de pindakaas in gedeeltes toe tot de saus op de juiste dikte is. Breng op smaak met de bruine suiker en met citroensap. Verdun de saus eventueel met water.

Zoetzure komkommer

  • Breng de azijn met de suiker en de steranijs aan de kook. Haal de pan van het vuur.
  • Schaaf de komkommer in de lengte tot lange linten. Leg de komkommerlinten in het zoetzuur en laat minstens 30 minuten marineren.
  • Serveer de saté op een broodje met de saus, gebakken uitjes en zoetzure komkommer.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 1338kcalKoolhydraten: 115gProteine: 43gVet: 76gVerzadigde vetten: 27gTrans Fat: 1gCholesterol: 174mgNatrium: 1190mgKalium: 1394mgVezels: 4gSuiker: 90gVitamine A: 185IUVitamine C: 35mgCalcium: 93mgIJzer: 3mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.