Couscous met gestoofde groenten

Alles over couscous

Couscous bestaat uit een combinatie van durum tarwe en water. In de fabriek mengen ze dit met elkaar en wordt het mengsel vervolgens gestoomd. Zo ontstaan de typische couscousballetjes. Van oorsprong komt couscous uit Noord-Afrika en is het een traditioneel berbergerecht.

Zo maak je deze couscous met gestoofde groenten

De snelle manier waarop wij de couscous bereiden is niet de traditionele manier, maar voor een drukke werkweek is het ideaal! Met de combinatie van lekkere groente in deze stoof maak je iedereen blij!

Probeer ook eens mijn Thaise vegan curry!

Couscous met gestoofde groenten

Couscous met gestoofde groenten
Totale tijd40 minuten

Couscoussalade met groenten

4.50 van 53 stemmen
Opslaan Printen

Ingrediƫnten

4 portie(s)
  • 300 gr pompoenblokjes
  • 1 grote ui in dunne ringen
  • 1 wortel in plakjes gesneden
  • 1 courgette in stukken
  • 100 gr gedroogde abrikozen in stukken
  • 4 el olijfolie
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 el ras el hanout
  • 1 kaneelstokje
  • 200 gr couscous
  • 375 ml groentebouillon warm
  • 1 rode ui dun gesneden
  • 1 citroen sap en rasp
  • ½ bosje munt blaadjes alleen
  • ½ bosje koriander blaadjes alleen
  • 2 el amandelschaafsel geroosterd

Bereidingswijze: 

  • Neem een flinke stoofpan of een tajine die op het vuur kan (in de oven kan ook!) en verhit hierin 2 el olijfolie.
  • Bak de (gewone) ui eerst aan tot glazig en voeg hieraan de pompoen, wortel, abrikoos en courgette stukken toe. Bak het even mee en verdeel hierover de ras el hanout kruiden. Bak deze even mee tot het begint te geuren.
  • Doe de tomatenblokjes erbij en eventueel nog een klein beetje water. Voeg het kaneelstokje toe en laat het geheel in ongeveer 20 minuten gaar stoven.
  • Check tussendoor of het niet droogkookt. Voeg eventueel nog wat extra water toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • In de tussentijd doe je de couscous in een grote hittebestendige kom. Giet de hete bouillon eroverheen. Dek af met een bord en laat 5 minuten staan. Roer het los met een vork.
  • Roer het citroensap en rasp samen met de resterende 2 eetlepels olijfolie.
  • Roer deze dressing door de couscous. Serveer de stoofschotel/tajine met de rode ui, munt en de koriander.
  • Schep op borden en bestrooi met het amandelschaafsel.
  • Lekker met een yoghurtsausje.

Voedingswaarde per portie

Calorieƫn : 496kcalKoolhydraten: 79gProteine: 12gVet: 18gVerzadigde vetten: 2gNatrium: 549mgKalium: 1195mgVezels: 11gSuiker: 24gVitamine A: 10392IUVitamine C: 45mgCalcium: 170mgIJzer: 5mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka

Mijn Cheesecakeboek

Het lekkerste cadeau voor de feestdagen!

Mijn Cheesecakeboek zit bomvol verrukkelijke recepten – van supersimpel tot heerlijk uitdagend. Voor klassieke liefhebbers, avontuurlijke bakkers en iedereen daartussenin: dit boek heeft voor ieder wat wils.

En weet je wat dit nog leuker maakt? Ik verras jóu deze feestdagen! Tijdelijk geef ik je €10 korting. Scoor mijn Cheesecakeboek nĆŗ voor slechts €24,99, inclusief verzendkosten, en ik zorg dat je hem voor de feestdagen op de mat krijgt.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.