Courgettepasta met kip en spinazie

Tijd

Categorieën: Gezond, Glutenvrij, Groente, Recept

Courgetti of courgettepasta

Ik hou heel erg van pasta. Dat hebben jullie inmiddels wel door denk ik. Maar soms wil ik wat meer letten op de hoeveelheid groente die ik elke dag eet en in zo’n geval is het eten van courgettepasta ideaal om op een makkelijke manier meer groente naar binnen te krijgen.

Courgettepasta met amandelsaus

Toegegeven dat courgettepasta echt niet lijkt op “echte” pasta maar als afwisseling is er helemaal niks mis mee. Een courgette per persoon lijkt wellicht een beetje veel maar je zult zien dat het snel verdwijnt.

Onthoud dat het groente is en geen tarwe.. :) Dus het vult ook echt wel minder.

De ster in dit gerecht zijn natuurlijk de kipballetjes. in combinatie met de amandelsaus krijgt het gerecht een beetje een Oosters tintje. Heerlijk met verse basilicum.

Toch liever gewone pasta? Check dan hier alle pastarecepten

Courgettepasta met spinazie

Courgettepasta met kip en spinazie

2 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij
Porties 4 portie(s)

Benodigdheden

  • Benodigdheden
  • Spirellisnijder of juliennesnijder

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 200 gr spinazie
  • 300 gr kipdijfilet
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 tl mosterd
  • 1/2 tl tijm
  • 1 el peterselie
  • 1 tl oregano
  • 1 el amandelmeel
  • Amandelsaus
  • 70 gr amandelpasta
  • 80 ml water
  • 1 el citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • Verse basilicum
  • Zout en peper

Instructies
 

Instructies

  • Draai de courgette tot courgette spaghetti met een spirellisnijder of gebruik hiervoor een juliennesnijder.
  • Maak eerst de kipballetjes door het kipdijvlees in de keukenmachine te vermalen tot fijn vlees. Voeg peper en zout, mosterd, amandelmeel en eventueel andere kruiden naar smaak toe. Ik gebruikte hier tijm, peterselie en oregano. Verhit een grote koekenpan met een beetje kokosolie en bak hierin de kipballetjes gaar en goudbruin.
  • Haal uit de pan en zet even apart. Bak in dezelfde pan de ui tot deze glazig is en bak de spinazie mee tot deze geslonken is. Voeg de kipballetjes weer toe.
  • Maak de amandelsaus door amandelpasta en water toe te voegen in een kleine steelpan. Verwarm en zorg dat het goed met elkaar gemengd is. Rasp het teentje knoflook er boven uit, voeg citroensap naar smaak toe. Breng verder op smaak met peper en zout.
  • De courgetti kun je naar wens koud of warm eten. Voor warm, voeg je het even toe aan de pan met de kipballetjes en bak het even kort mee.
  • Serveer met de amandelsaus en verse basilicum.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als TV kok, all round food expert bij RTL Boulevard en maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld. Deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.