Italiaanse ijscoupe met limoncello en prosecco

Nergens zijn de citroenen lekkerder dan op Capri, hooguit de beroemde Meyer-lemons uit Californië komen in de buurt. Houd je van citroen, dan is deze Coppa Capri(cciosa), een Italiaanse ijscoupe met limoncello en prosecco, helemaal jouw ding!

Liever vegan?

Vervang de bolletjes vanilleroomijs door Jasmine Orange Yuzu van Professor Grunschnabel en laat de lemon curd achterwege tenzij je je handen op een potje vegan lemon curd hebt kunnen leggen.

Liever alcoholvrij?

Vervang de limoncello door een beetje citroensiroop (of limonzero, alcoholvrije limoncello) en de prosecco door ginger beer van goede kwaliteit, zoals die van Fever Tree.

Coppa Capricciosa Italiaans ijs
Totale tijd15 minuten

Coppa Capri(cciosa)

Nog geen beoordelingen
Pin recept Printen

Ingrediënten

2 personen
  • 3 el kristalsuiker
  • 2-3 takjes basilicum
  • 100 ml ijskoude limoncello
  • 1 el lemon curd
  • 4 kleine bolletjes vanilleroomijs
  • 6 kleine bolletjes citroensorbetijs
  • 6 schijfjes citroen om te garneren
  • 4 groene gekonfijte kersen om te garneren
  • 4 mikado sticks matchasmaak, bij toko verkrijgbaar, om te garneren
  • 300 ml ijskoude prosecco

Bereidingswijze: 

  • Doe de kristalsuiker met 2 blaadjes basilicum in de vijzel en stamp tot je mooie groene suiker hebt. Doe de suiker op een schoteltje. Doe een beetje water op een ander schoteltje, doop de glazen eerst in het water en vervolgens in de suiker. Laat 10 minuten drogen.
  • Pureer de rest van het basilicum met de limoncello en de lemon curd met de staafmixer tot een gespikkelde saus.
  • Verdeel het ijs over de coupes en schenk de saus erover, garneer met de schijfjes citroen, gekonfijte kersen en mikado sticks. Serveer met de prosecco apart erbij, die schenk je aan tafel over het ijs.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Coppa Capricciosa

 

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.