Milkshake history
Wist je dat de term milkshake voor het eerst genoemd in de 19e eeuw? Het oorspronkelijke recept bestond toen uit een mix van melk, siroop en eieren. Dat klinkt voor mij niet echt als muziek in de oren. Gelukkig is dit in de loop der jaren veranderd. Tegenwoordig heeft iedere fastfoodketen heeft wel een chocolademilkshake op het menu staan. Van aardbeien milkshakes tot aan bananen milkshakes en van vanille milkshakes tot aan de lekkerste chocolade milkshakes.
De lekkerste chocolade milkshake
Helaas stijgen de prijzen de laatste tijd enorm en dat maakt zo’n milkshake van een fastfoodketen een stuk minder smakelijk. Gelukkig hoef je die verrukkelijke chocolade milkshake niet te laten staan, want die maak je heel eenvoudig zelf. Je hebt slechts een paar ingrediënten nodig, zoals melk, banaan en cacaopoeder. Blend het geheel met staafmixer en klop de slagroom op met een garde tot een lobbige substantie. Serveer het in een gezellig glas en besprenkel het met wat gekleurde sprinkles.

Give me some spice!
Ik houd wel van een beetje pit. Ja, ook in mijn chocolade milkshake. In sommige culturen is de combinatie van chocolade en chilipeper traditioneel en wordt het al heel lang gedaan. Wat mij betreft maakt het de milkshake gewoon net even wat spannender. Niet zo’n spicy fan? Houd het dan gewoon bij de basis en sla de chilipoeder over. Twijfel je? Nieuwe smaken ontdekken is heel leuk, dus probeer het zeker eens uit!
Andere overheerlijke shakes
Naast de lekkerste chocolade milkshake heb ik er nog een voor je in petto. Deze homemade aardbeien milkshake met ruby chocolade ziet er niet alleen geweldig uit, het is ook nog eens heel lekker. But first: het recept voor de lekkerste chocolade milkshake. Die vind je zoals altijd hieronder.

Chocolade milkshake
Ingrediënten
- 1 banaan
- 1 el cacao
- 1/2 tl chilipoeder optioneel
- 250 ml volle melk
- 75 ml slagroom
- 1 el suiker
- 1 el melk of pure chocola fijn gehakt
Bereidingswijze:
- Doe de banaan, cacao, chilipoeder (als je dit gebruikt) en de melk bij elkaar in een hoge mengbeker en gebruik de staafmixer om er een glad geheel van te maken.
- Klop de slagroom met 1 el suiker met de garde in een andere kom tot een lobbige slagroom.
- Serveer de milkshake met de slagroom erop en de gehakte chocola. Versier eventueel nog met andere sprinkles naar keus.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.