Choco-notentwists

Deze choco-notentwists, knapperige bladerdeegstengels met chocolade en noten zijn de ideale zoete snack. Ze staan sneller op tafel dan je denkt, en geloof me: je keuken gaat er ook nog eens héérlijk van ruiken.

Zo maak je de choco-notentwists

Voor dit recept voor choco-notentwists gebruik je kant-en-klaar bladerdeeg uit de vriezer. De truc is om deze alvast een beetje te laten ontdooien op je werkblad, zodat je ze daarna koel – maar niet bevroren – verder kunt verwerken. Je legt telkens twee plakjes deeg, iets overlappend, op elkaar zodat er rechthoeken ontstaan. Vergeet niet de naden goed dicht te drukken!

Now comes the fun part: je besmeert het bladerdeeg met je favoriete chocolade-hazelnootpasta. Vervolgens bestrooi je deze zoete, plakkerige laag met je favoriete noten. In dit recept koos ik voor amandelschaafsel, maar gebruik zeker ook eens andere grofgehakte nootjes, zoals pistache- of hazelnoten.

Hoe je het deeg vervolgens oprolt en draait, zodat het echte choco-notentwists worden, lees én zie je hieronder. Voor elke stap heb ik een handige stap-voor-stap foto bijgevoegd.

Choco-notentwists
Totale tijd45 minuten

Choco-notentwists

5 van 2 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 stuks
  • 8 plakjes diepvries bladerdeeg half ontdooid
  • 5-6 el chocolade-hazelnootpasta
  • 2 el amandelschaafsel plus extra om te bestrooien
  • ½ tl gemalen kaneel
  • 1 eigeel losgeklopt
  • 2 tl kristalsuiker

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Laat ondertussen het bladerdeeg half ontdooien. Leg als het bladerdeeg voor de helft ontdooid is telkens 2 plakjes bladerdeeg iets overlappend op elkaar zodat er 4 rechthoeken ontstaan. Druk de naden goed dicht.
    MiljuschkaxFlink ChocoladeNotenTwists 02
  • Bestrijk de rechthoekjes dun met de 5 hazelnootpasta. Bestrooi met 2 eetlepels amandelschaafsel en de kaneel.
    MiljuschkaxFlink ChocoladeNotenTwists 03
  • Rol het bladerdeeg zo strak mogelijk op vanuit de lange kant en snijd de rolletjes met een scherp mes in de lengte doormidden.
    MiljuschkaxFlink ChocoladeNotenTwists 04
  • Knijp de uiteinden van twee repen goed dicht en draai deze repen om elkaar heen. Zorg ervoor dat de open kanten met chocolade naar boven blijven. Knijp ook het andere uiteinde goed samen.
    MiljuschkaxFlink ChocoladeNotenTwists 05 1
  • Leg de twists met de chocoladekant naar boven op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk met de losgeklopte eidooier en garneer met de suiker en wat extra amandelschaafsel. Bak in het midden van de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat afkoelen.
    MiljuschkaxFlink ChocoladeNotenTwists 06

Tip!

Tip: Gebruik in plaats van amandelschaafsel ook eens grof gehakte andere noten, zoals pistache- of hazelnoten.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 372kcalKoolhydraten: 55.5gProteine: 10.7gVet: 16.4gVezels: 2.2g
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Choco-notentwists

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.