Een makkelijk en snel gerecht, ik ben er dol op! Sinds ik eenpansgerechten heb ontdekt, ben ik niet meer te stoppen. Het makkelijke? Je hoeft bijna niets af te wassen. Deze lasagne maak ik met lekker veel mozzarella, daardoor wordt het een super romig gerechtje. Let’s get creamy and cheesy!
Alles in één pan
Lasagne is een heerlijk gerecht dat afkomstig is uit bella Italia. Het bestaat uit laagjes pasta met groenten, saus en kaas. De lasagnebladen zijn het belangrijkste in het gerecht. Ze zijn plat en rechthoekig en worden gemaakt van tarwemeel en water. Maar inmiddels heb je ze bijvoorbeeld ook van spinazie, rode linzen of tomaten. Door verschillende soorten meel te gebruiken, kan de smaak ook wisselend zijn. Zo heb je bijvoorbeeld ook volkorenmeel en maïsmeel. Kruiden zoals basilicum, oregano en tijm passen heel goed bij lasagne. In dit recept gebruik ik basilicum omdat dat mega goed samengaat met de mozzarella.
Lasagne recepten
Zin in een wat meer uitgebreide lasagne? Dit zijn al mijn lasagne recepten. Probeer dan eens de lasagne met ham en ricotta, lasagne van witte asperges, groene lasagne rolletjes, slowcooker lasagne, snelle lasagne met courgette en ricotta, makkelijke vegetarische lasagne met pompoen, winterse lasagne met groene groente of zomerse lasagne.

Cheesy eenpanslasagne
Ingrediënten
- 1 witte ui
- 1 tenen knoflook
- 1 wortel
- 400 gr gehakt
- 1 snuf peper
- 1 snuf zout
- 2 blikken passata
- 1 doosje lasagnebladen
- 150 gr geraspte mozzarella
- 15 gr verse basilicum
- Italiaanse kruiden
- olijfolie
Bereidingswijze:
- Snijd de ui en de knoflook fijn. Verhit olie in de pan en bak de ui en knoflook. Snijd de wortelen in blokjes van 0,5 cm. Voeg de wortels toe aan de pan en bak mee.
- Voeg het gehakt toe en bak bruin. Voeg de passata, peper, zout en Italiaanse kruiden toe en roer alles goed door elkaar. Laat 5 minuten koken.
- Breek de lasagnebladen en steek ze in de saus. Leg de deksel op de pan. Laat nog 20 minuten doorkoken op laag vuur. Voeg een beetje water toe als het vocht in de braadpan verdampt is.
- Maak de lasagne af! Zodra de lasagnebladen zacht zijn, strooi je de mozzarella erop. Dek af met een deksel en laat de kaas smelten, buon appetito!

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.