Aziatische recepten

Zalmkoekjes! Lekker bij de maaltijd

Samenvatting

  • Voorbereiden 5 minuten
  • Bereiden 10 minuten
  • Aantal personen 8 kleine viskoekjes

Ingredienten

2 blikjes zalm

2 bosuitjes, fijngesneden

1 el rode curry pasta

2 eieren

50 gr paneermeel

peper en zout

olie om in te bakken

Sharing is caring!

Vis uit blik

Deze zalmkoekjes zijn heerlijk om te maken als onderdeel van een maaltijd. Het fijne is dat ze supersnel klaar zijn.

Bereiden van de zalmkoekjes

Wil je deze zalmkoekjes maken dan zijn er een aantal variaties mogelijk. Het recept hieronder is de basic versie. Ik doe er 1 eetlepel rode curry pasta door. De meeste merken die je in de supermarkt kunt kopen zijn niet overdreven pittig. Maar heb jij een merk dat wel pittig is wees dan voorzichtig met het toevoegen van de curry pasta voor de zalmkoekjes.

Persoonlijk ben ik dol op pittig, maar eet je dit met kinderen dan wil je daar misschien wat voorzichtiger mee zijn.

Frituren van de koekjes

Niet alle blikjes met zalm zijn hetzelfde dus ook in dit geval is het handig om even te kijken hoeveel vocht erin zit. Wellicht heb je iets meer of minder paneermeel nodig om de zalmkoekjes aan elkaar te ‘plakken’. Hou ze klein. Dat voorkomt dat ze uit elkaar vallen als je ze gaat bakken.

Ik gebruik graag een flinke laag olie zodat je dat krokante gefrituurde korstje rondom de zalmkoekjes krijgt, maar uiteraard kun je ook minder gebruiken en ze normaal bakken.

Ben je dol op zalm check dan ook het recept voor de zalm uit de oven.

Zalmkoekjes

Gefrituurde zalm viskoekjes

Aantal personen: 8 kleine viskoekjes
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 2 blikjes zalm
  • 2 bosuitjes, fijngesneden
  • 1 el rode curry pasta
  • 2 eieren
  • 50 gr paneermeel
  • peper en zout
  • olie om in te bakken

Instructies

  1. Haal de zalm uit de blikjes, giet indien nodig af en check of er geen graten in de zalm zit. Roer het een beetje los met een vork.
  2. Doe hier de eieren, de curry pasta, paneermeel en peper en zout bij en maak er kleine viskoekjes van. Je kunt er ongeveer 8 uit halen maar dat is ook afhankelijk van het formaat.
  3. Verhit een flinke laag olie in een koekenpan tot goed heet. Bak ze hierin goudbruin. Door de hoeveelheid olie krijg je een gefrituurd effect. Je kunt er uiteraard ook minder olie voor gebruiken als je dat liever hebt.

Nog meer lekkers