Frisse salade met venkel
Het weer is de laatste tijd een beetje onvoorstelbaar. Lastig als je een barbecue aan het plannen bent met de familie en niet zeker weet of het weer het wel toelaat.
Deze frisse salade is weliswaar heerlijk bij een barbecue maar kun je ook prima eten als het plenst van de regen. Multifunctioneel dus.
Karnemelkdressing
De held van deze salade is de karnemelkdressing. Lekker pittig met wat geraspte mierikswortel erdoor en in combinatie met de karnemelk is het echt een zomerse salade.
Ik hou ervan om hieroverheen wat kaassnippers te strooien. Dat geeft het een lekker zout smaakje en in combinatie met die karnemelkdressing ga je deze vaak maken in de zomer!

Frisse salade met venkel en karnemelkdressing
Ingrediënten
- 1 venkelknol, in dunne schijfjes gesneden
- 1 appel, in blokjes
- 75 gr rucola
- 50 gr pecannoten, grof gehakt
- 2 el granaatappelpitjes
- 1-2 el Parrano Snippers Originale
Dressing
- 125 ml karnemelk
- 1 el zoete azijn (appelcider bv)
- 1 el mierikswortel, gemalen (uit een potje)
- zeezout
- verse zwarte peper
Instructies
Voor de dressing doe je de karnemelk, azijn en de mierikswortel bij elkaar in een kommetje, Meng goed door en breng op smaak met zout en peper.
Voor de salade meng je de groenten met de appel, dressing en pecannoten.
Serveer de salade met de granaatappelpitjes en de kaassnippers voor eroverheen.