En wat nou als ik je vertel dat ik hem het liefste vul met cheesecake en jij dat thuis ook makkelijk en snel kunt maken? Deze cheesecake steek ik in een paas– maar vooral lenteachtig jasje. Let’s get creative!
Moestuin eieren
De moestuin is populairder dan ooit, wat mij betreft mag dat ook zeker zo blijven. Mijn eerste plantjes schieten uit de grond en dat vind ik echt fantastisch. Daarom neem ik mijn moestuin inspiratie mee in dit vrolijke paasrecept. En weetje wat het mooie is van deze moestuincreatie? Je hebt geen groene vingers nodig! Het grote voordeel van deze moestuin is dat je niet hoeft te kiezen tussen gezond en lekker. Deze moestuin ziet er namelijk mega gezond uit en is ook nog eens ongelooflijk lekker!

Cheesecake queen
Dit is echt de makkelijkste no-bake cheesecake die je ooit hebt gemaakt. Ik hou van eenvoudige recepten en van cheesecake – dit is dus echt een combinatie waar je u tegen zegt. Niet alleen de presentatie, maar vooral de smaak van deze paaseitaart is echt fantastisch. Probeer het zelf maar eens met dit eenvoudige recept. Wil je zien hoe ik hem maak? Bekijk dan de onderstaande video:

Cheesecake moestuin voor Pasen
Ingrediënten
- 1 mega paasei ca 500 gram
- 100 ml slagroom
- 150 gr poedersuiker
- 345 gr roomkaas
- 3 el crème fraîche
- 75 gr kristalsuiker
- 450 ml chocolademousse
- 130 gr bastogne
- 8 aardbeien
- 100 gr oranje smeltchocolade
Bereidingswijze:
- Smelt de oranje smeltchocolade au bain-marie. Je kunt ook witte chocolade gebruiken en deze kleuren tijdens het smeltproces.
- Dip de aardbeien in de gesmolten chocolade en laat uitharden in de koelkast.
- Sla de slagroom stijf met poedersuiker.
- Meng de roomkaas met crème fraîche en suiker, mix tot een glad mengsel. Spatel de slagroom erdoor. Zet het mengsel koud weg totdat je het gebruikt.
- Maal de bastogne in de keukenmachine fijn.
- Snijd het paasei doormidden. Vul de helft van het paasei met een laagje roomkaasmix, gevolgd door een laag chocolademousse. Top de vulling af met de verkruimelde Bastognekoek. Garneer met aardbeien en eventueel wat takjes munt en wat paashaasjes.
- Tip: voor het halveren van het paasei kun je het beste een mes (geen gekarteld mes, gewoon een koksmes) boven een vlam houden zodat het opwarmt en dan voorzichtig en rustig op de naad van het ei insnijden, je voelt dan het mes door de chocolade glijden. Warm tussendoor een paar keer het mes opnieuw op zodat je het hele ei kunt doorsnijden.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.