Cheesecake recepten

Rabarber cheesecake recept

Samenvatting

  • Voorbereiden 15 minuten
  • Bereiden 15 minuten
  • Extra tijd 4 uren
  • Aantal personen 12

Ingredienten

Bodem

200 gr koekjes

80 gr boter

Roomkaasmengsel

400 gr roomkaas

400 ml slagroom

50 gr suiker

3 blaadjes gelatine

Rabarbercompote

1 bos rabarber (750 gr)

2 el honing

2 stuks steranijs

40 gr gember, ongeschild in plakjes

2 kaneelstokjes

Sharing is caring!

Recept Rabarber cheesecake: bereidingswijze

Het fris-zure van de rabarber in combinatie met de zoete, romige smaak van de ‘cheese in de cake’ maakt deze cheesecake tot één van mijn favorieten.  

Was de rabarber en snijd in stukjes. Doe de rabarber, samen met de kaneelstokjes, plakjes gember, steranijs en een snufje zout in een pan met dikke bodem, met een klein beetje water. Blijf goed roeren zodat het niet verbrand maar rustig zacht word.

Laat 5 tot 10 minuten pruttelen tot de rabarber zacht is en roer de honing erdoor. Laat de rabarbercompote helemaal afkoelen en haal de kaneelstokjes, gember en steranijs er uit.

Smelt de boter. Maal de koekjes in de keukenmachine fijn en meng de gesmolten boter erdoor. Druk het koekmengsel plat in de onderkant van een springvorm.

Week de gelatineblaadjes in koud water.

Klop de roomkaas op met 200 ml slagroom en suiker.

Verwarm de overige 200 ml slagroom in een pannetje, knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de warme room. Roer goed door zodat er geen klontjes zijn.

Spatel de warme gelatine-room door het roomkaasmengsel.

Smeer een laagje afgekoelde rabarbercompote op je taartbodem.

Meng het roomkaasmengsel met ongeveer 200 ml rabarbercompote giet dat er bovenop.

Laat de taart opstijven in de koelkast, ongeveer 4 uur. Garneer met nog wat rabarbercompote of grotere stukjes rabarber.

Rabarber cheesecake

Rabarber cheesecake

Aantal personen: 12
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 4 uren
Totale tijd: 4 uren 30 minuten

Ingrediënten

Bodem

  • 200 gr koekjes
  • 80 gr boter

Roomkaasmengsel

  • 400 gr roomkaas
  • 400 ml slagroom
  • 50 gr suiker
  • 3 blaadjes gelatine

Rabarbercompote

  • 1 bos rabarber (750 gr)
  • 2 el honing
  • 2 stuks steranijs
  • 40 gr gember, ongeschild in plakjes
  • 2 kaneelstokjes

Instructies

    Was de rabarber en snijd in stukjes. Doe de rabarber, samen met de kaneelstokjes, plakjes gember, steranijs en een snufje zout in een pan met dikke bodem, met een klein beetje water. Blijf goed roeren zodat het niet verbrand maar rustig zacht word.

Laat 5 tot 10 minuten pruttelen tot de rabarber zacht is en roer de honing erdoor. Laat de rabarbercompote helemaal afkoelen en haal de kaneelstokjes, gember en steranijs er uit.

Smelt de boter. Maal de koekjes in de keukenmachine fijn en meng de gesmolten boter erdoor. Druk het koekmengsel plat in de onderkant van een springvorm.

Week de gelatineblaadjes in koud water.

Klop de roomkaas op met 200 ml slagroom en suiker.

Verwarm de overige 200 ml slagroom in een pannetje, knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de warme room. Roer goed door zodat er geen klontjes zijn.

Spatel de warme gelatine-room door het roomkaasmengsel.

Smeer een laagje afgekoelde rabarbercompote op je taartbodem.

Meng het roomkaasmengsel met ongeveer 200 ml rabarbercompote giet dat er bovenop.

Laat de taart opstijven in de koelkast, ongeveer 4 uur. Garneer met nog wat rabarbercompote of grotere stukjes rabarber.

Dit recept werd gemaakt voor Leidsenhage vernieuwt waar Miljuschka elke maand workshops geeft

Nog meer lekkers