Cake recepten

Dit recept valt onder

Hollandse cakepops zelf maken

Samenvatting

  • Voorbereiden 10 min.
  • Thema {"PostClass":"Timber\\Post","TermClass":"Term","object_type":"term","_children":null,"name":"Zoete trek","taxonomy":"recipes_themes","id":6,"ID":6,"term_id":6,"slug":"zoete-trek","term_group":0,"term_taxonomy_id":6,"parent":0,"count":18,"filter":"raw"} Zoete trek
  • Aantal personen 6 grote cakepops

Ingredienten

150 gr jodenkoeken

1 stroopwafel

125 gr roomkaas, op kamertemperatuur

200 gr pure chocolade

1 el koolzaadolie of neutrale kokosolie

Benodigheden

satéprikkers of cakepop stokjes

keukenmachine

bakpapier

Sharing is caring!

Leuk om te maken met de kids

Verveel je je momenteel een beetje en weet je niet meer hoe je de kinderen kunt vermaken? Dan heb ik hier een leuk klusje waarmee iedereen weer even zoet is. Cakepops maken!

Cakepops zijn jarenlang een rage geweest in Amerika. Ik at ze daar bij Holy Cacao in Austin, waar drie chocolade broeders toveren met chocola. Mijn variant is op en top Hollands: gemaakt met jodenkoeken en gegarneerd met stroopwafel. Machtige bommetjes, maar o, wat kun je hier moeilijk vanaf blijven!

Bereidingswijze Hollandse cakepops

Maal de jodenkoeken fijn in de keukenmachine en doe in een kom. Maal de stroopwafel fijn in de keukenmachine en zet apart (hiermee ga je straks garneren)

Meng het kruim van de jodenkoeken met de roomkaas tot een gladde massa. Rol er balletjes van, steek in elk balletje een stokje en zet deze op een met bakpapier bekleed bord 30 minuten in de koelkast.

Smelt de chocolade. Meng de gesmolten chocolade met de olie. Pak de stokjes vast en dip de balletjes in de chocolade. Zet ze weer op het met bakpapier beklede bord. Bestrooi de nog natte chocoladetruffels direct met het stroopwafelkruim. Zet nog 30 minuten in de koelkast. Hou je cakepops over? Bewaar ze in de koelkast.

Nog meer lekkers