De lekkerste kweepeercake

1 uur 15 minuten

Heerlijke kweepeercake

Aan de voorraad kweepeer lijkt maar geen einde te komen. De boom in mijn tuin geeft er zoveel! En wat met al dat lekkere fruit te doen? Een kweepeercake bakken, bijvoorbeeld! Deze geweldige cake is ook fantastisch met appel, trouwens.

En om eerlijk te zijn heb je er ook niet heel veel kweeperen voor nodig dus die kweepeervoorraad slinkt er niet bijster veel van. Tenzij je natuurlijk voor de hele familie kweepeercake gaat bakken. Dat is nog een goede optie!

Maak ook eens deze perentaart: echt herfst op je bordje

Maken van de cake

Het maken van de kweepeercake is kinderlijk eenvoudig. Het belangrijkste is dat je de eieren met de suiker mooi luchtig klopt. Dus denk niet na een minuutje dat het wel goed is. Laat je mixer echt minimaal een minuut of 8 flink doorkloppen tot het volume is vergroot en je een mooi luchtig geheel hebt gekregen.

De kweepeerblokjes hebben wel de neiging om naar beneden te zinken in het beslag. Wat kan helpen is om ze even door een klein laagje poedersuiker te wentelen. Daar worden ze iets stroever van, en daarmee zorg je voor een betere verdeling in de kweepeercake.

Als bakvorm gebruik ik trouwens een 20 cm springvorm. Deze is ideaal:

Bakken van de kweepeercake

Ik bak de kweepeercake niet op al te hoge temperatuur. Ik hou 160˚C hetelucht aan, en laat hem langer bakken dan je misschien gewend bent. Dat komt de smaak en de kweepeer ten goede!

Kweepeercake

De lekkerste kweepeercake

Deze heerlijke kweepeercake wil je keer op keer maken!
4.41 van 77 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Koek & Gebak
Keuken Hollandse keuken
Porties 12 portie(s)

Benodigdheden

  • Springvorm van 20 cm

Ingrediënten
 

  • 3 eieren
  • 200 gr lichte basterdsuiker
  • snufje zout
  • 3 kweeperen geschild in blokjes
  • 135 gr bloem
  • Poedersuiker

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160˚C (hete lucht) en vet de springvorm goed in. Bestuif met bloem.
  • Klop de eieren met de suiker en het zout voor 8 minuten tot een luchtig geheel.
  • Zeef de bloem erboven uit en spatel dit er voorzichtig door.
  • Spatel de stukjes kweepeer erdoorheen en doe over in de springvorm.
  • Bak een uur in de oven af. Check met een sateprikker of de cake gaar is. Zo niet dan laat je hem nog even 10 minuten extra bakken.
  • Laat de cake volledig afkoelen en bestrooi voor serveren met poedersuiker.
  • Natuurlijk ook heerlijk met slagroom erbij!

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.