Cake recepten

Dit recept valt onder

Appel tulband met roomkaas frosting recept

Samenvatting

  • Voorbereiden 15 minuten
  • Bereiden 1 uur
  • Aantal personen 12

Ingredienten

Tulband

1 eetlepel olie

360 g bloem en een beetje extra om te bestuiven

200 g suiker

1/2 theelepel zout

60 g donkere basterd suiker

1 theelepel speculaaskruiden

1,5 theelepel bakpoeder

240 ml melk

160 ml olie

4 eieren

1 theelepel vanille extract

500 g appel in blokjes

Frosting

200 g roomkaas

125 g poedersuiker

2 eetlepels melk

1 theelepel vanille extract

Noten naar keuze fijngehakt

Benodigheden

Tulband 25,5 cm of springvorm 26 cm

Sharing is caring!

Heerlijke appeltulband

Een overvloed van appels uit mijn boomgaard, bracht me op dit recept voor een heerlijke appeltulband. Maak de cake compleet met een zalige roomkaas frosting, die een lekkere zoete tegenhanger is voor het zure van de appels. Makkelijk. Snel te maken. En prachtig om te zien. Met deze appeltulband met roomkaas frosting zet je een culinair kunstwerkje neer.

Appeltulband met roomkaas frosting

Appel tulband met roomkaas frosting

Aantal personen: 12
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 15 minuten

Ingrediënten

Tulband

  • 1 eetlepel olie
  • 360 g bloem en een beetje extra om te bestuiven
  • 200 g suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 60 g donkere basterd suiker
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 240 ml melk
  • 160 ml olie
  • 4 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 500 g appel in blokjes

Frosting

  • 200 g roomkaas
  • 125 g poedersuiker
  • 2 eetlepels melk
  • 1 theelepel vanille extract
  • Noten naar keuze fijngehakt

Benodigheden

  • Tulband 25,5 cm of springvorm 26 cm

Instructies

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Vet de vorm in met olie en bestrooi met bloem.

Meng de suiker, bloem, zout, speculaaskruiden en bakpoeder door elkaar.

Meng de olie, melk, eieren en vanille door elkaar.

Doe de natte ingrediënten bij de droge en roer door.

Schep de appel erdoor.

Stort in de bakvorm en bak 50 minuten.

Laat helemaal afkoelen.

Meng voor de frosting alle ingrediënten behalve de noten totdat het mooi glad is.

Versier hiermee de bovenkant van de cake en doe hierop evt de noten.

Nog meer lekkers