Caesar salade
Een caesar salade is natuurlijk niks zonder een goede dressing. En geloof me: zelf maken is echt de moeite waard. Die romige, hartige smaak met een kick van mosterd en ansjovis… je likt de kom bijna uit. En nee, geen paniek want die ansjovis proef je er niet zo visachtig in terug, maar die zorgt voor die echte umami. Serveer dit een keer bij vrienden en ze vragen gegarandeerd naar het recept.
Sappige, malse, crispy kip
De ster van dit recept? Die kipschnitzel natuurlijk. Maar we gaan niet zomaar voor een standaard schnitzeltje uit de supermarkt. We marineren de kip in karnemelk, samen met geurige kruiden zoals oregano, tijm en paprikapoeder. Daardoor wordt ‘ie supermals en krijgt ‘ie lekker veel smaak. Daarna krijgt ‘ie een jasje van panko en hop, zo de Airfryer in. Geen frituurvet nodig maar wel die heerlijke crunch.

Little gem, maar dan sexy
Sla? Saai? Niet als je hem roostert. Door de little gem kort te grillen of in de Airfryer te bakken, krijgt hij een licht geroosterde smaak, een beetje bite en een totaal ander karakter dan rauwe sla. Sla met een attitude, zeg maar. De olie op de snijkanten zorgt voor dat mooie grillrandje en dat ziet er ook nog eens leuk uit op je bord.
Rapid Air technologie van Philips, snelle lucht, groots resultaat!
Oké, even een kleine shout-out naar m’n keukenmaatje: de Philips Airfryer. Dat ding heeft mijn leven en mijn avondeten echt veranderd. Dankzij de Rapid Air technologie blaast ‘ie hete lucht razendsnel in het rond, waardoor alles supersnel gaar en knapperig wordt, zonder dat je liters olie hoeft te gebruiken. Dus ja, die kipschnitzel wordt crunchy alsof ‘ie gefrituurd is, maar dan zonder het schuldgevoel of de vettige lucht in huis. En de sla? Die krijgt net dat crispy randje zonder te verpieteren. Het is echt een soort mini-oventje met superkrachten. Gezond, snel, én lekker, daar word ik nu echt blij van.
Mil’s moestuin
Een salade maak ik het liefst uit mijn moestuin, want groen en groenten genoeg. En ja, de Philips Airfryer gaat gewoon mee de moestuin in. Kijk maar in de video hieronder. Wel pluk ik nog wat extra’s uit de tuin, zo voeg ik aan dit recept nog gemengde sla toe en wat kleine courgettes. Geen moestuin? Geen probleem. Kies in de supermarkt voor een zak gemengde sla en snijd fijne linten van een courgette. Voeg beide ingrediënten toe aan als een extra salade.
Opmaken en genieten
Dan komt het leukste deel: het opmaken van je bord. Een flinke lepel dressing, dan die knapperige schnitzel, stukjes geroosterde little gem, nog wat dressing en flink wat versgeraspte Parmezaan erbovenop. Zwarte peper erover, misschien voor wat extra smaak nog een partje citroen on the side en je hebt een bord dat eruitziet alsof je het in een fancy lunchzaakje hebt besteld. Alleen dan homemade, met liefde.
Dus hup, de keuken in met je karnemelk, ansjovis en little gem. Je gaat hier serieus indruk mee maken op je gasten, je lief, of gewoon op jezelf. Want hé, dat mag ook wel eens.

Caesar salade met een twist: geroosterde little gem & crispy kipschnitzel
Benodigdheden
- Bakpapier
- Deegroller
- Blender
- Airfryer steam & fry
Ingrediënten
- Ca. 180 gr kipfilet
- 100 ml karnemelk
- 1/4 tl gedroogde tijm
- 1/4 tl gedroogde oregano
- 1/4 tl milde paprikapoeder
- 2 ansjovisfilets
- 1 ei alleen dooier
- 1 tl gladde mosterd
- 1 el witte wijnazijn
- 20 ml olijfolie spray
- 80 ml extra vierge olijfolie
- 50 gr Parmezaanse kaas
- 1 little gem
- 50 gr panko
Bereidingswijze:
- Leg de kipfilet tussen twee vellen bakpapier en sla er met een deegroller op zodat hij overal even dun is. Snijd in de lengte doormidden en doe in een platte bak. Voeg de karnemelk, tijm, oregano en paprikapoeder toe en breng op smaak met peper en zout. Schep om en laat minimaal 30 minuten in de koelkast marineren. Een paar uur of zelfs de hele nacht mag ook.
- Maak ondertussen de dressing. Doe de ansjovis, eidooier, mosterd, azijn en extra vierge olijfolie in de blender en meng door elkaar. Rasp de helft van de kaas en roer erdoor.
- Snijd de little gem in kwarten en bestrijk de snijkanten licht met olie.
- Doe de panko in een diep bord. Laat een stuk kipfilet iets uitlekken en wentel door de panko. Zorg ervoor dat de kip goed bedekt is. Doe hetzelfde met het tweede stuk kipfilet. Spray daarna de kip in met wat olie.
- Doe de kip in de rechterlade en bak 25 minuten op 180 °C met een beetje stoom. Bak de sla in de linkerlade 8 minuten op 200 °C.
- Schep op twee borden een flinke lepel dressing. Leg daar een kipschnitzel op, leg daar twee stukken little gem op en doe daarop nog een lepeltje dressing. Rasp er de rest van de kaas over en breng op smaak met extra zwarte peper.
Tip!
- Recepten
- Airfryer recepten
- Gezonde recepten
- Kip recepten
- Lente
- Maaltijdsalade recepten
- Salade recepten
- Seizoensrecepten
- Zomer

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Meer over Miljuschka