Heb je geen blikje dulce de leche in huis? Check dan de notities in het recept voor instructies om zelf dulce de leche te maken.
Hoe maak je de brownies met dulce de leche?
Vervolgens is het maken van de brownies echt kinderspel. Je volgt de receptuur voor de brownies en pas aan het eind doe je de dulce de leche erop. Ik gebruik voor het brownie recept mijn favoriete recept en swirl de karamel erdoor.
Probeer ook eens mijn brownies met stukjes chocola of de vegan brownies
Machtig
Laat je brownies vervolgens eerst goed afkoelen voor je het aansnijdt. Het is redelijk machtig dus ik snij er zeker 16 vierkantjes uit en dat is echt meer dan voldoende voor bij de koffie. Wil je variatie toevoegen aan de brownies met dulce de leche, dan kun je er natuurlijk ook nog nootjes doorheen doen.

Brownies met dulce de leche
Ingrediënten
Ingrediënten
- 140 gr roomboter in kleine stukjes gesneden
- 180 gr pure chocola fijn gesneden
- 130 gr suiker
- 80 gr bruine basterdsuiker
- 2 grote eieren
- 1 grote eidooier
- 1 tl vanille extract
- 60 gr zelfrijzend bakmeel
- 1/2 tl zout
- 1 blikje dulce de leche
Bereidingswijze:
Instructies
- Neem een bakblik van 20 x 20 cm, vet licht in en bekleed deze met bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 175˚C. Zet het bakblik apart.
- Doe de boter en de chocola bij elkaar in een kom en smelt deze au bain marie tot het gesmolten is en glad. Haal van het vuur en laat iets afkoelen.
- Voeg de kristalsuiker en de basterdsuiker bij elkaar en klop het door elkaar. Het mengsel zal wat korrelig zijn.
- Klop de eieren en de eidooier er een voor een door en voeg de vanille toe. Klop flink voor ongeveer 1 minuut. Voeg nu de afgekoelde chocola toe en vouw dit door het beslag heen.
- Roer het bakmeel en het zout erdoor.
- Verdeel het beslag in het klaarstaande bakblik.
- Je gaat nu de dulce de leche toevoegen aan het beslag.
- Is de dulce de leche te dik, verwarm dan een beetje in een pannetje om het wat dunner te maken zodat het beter mengt.
- Schep nu een aantal flinke eetlepels van de dulce de leche over het beslag. Neem een satéprikker en swirl hiermee door het beslag zodat je een mooi patroon krijgt aan de bovenkant.
- Bak de brownies in de oven voor ongeveer 25-35 minuten of tot de zijkanten stevig zijn. Het midden mag nog een beetje vochtig zijn maar niet te zacht.
- Laat de brownies goed afkoelen voor je ze aansnijdt. Dan zijn ze het lekkerste. Snij in 16 stukken.
Tip!

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.