Broodje kaassoufflé

Broodje kaassoufflé

Heb je al gehoord van het broodje kaassoufflé? Dit ultieme comfort food is de nieuwste hype onder foodies en TikTok-trendsetters. Het begon allemaal bij Fort Negen in Amsterdam, waar dit gouden, krokante broodje met smeuïge kaasvulling in no-time een culinaire sensatie werd. Fans staan in lange rijen voor dit iconische broodje, dat razendsnel uitverkocht is. Gelukkig hoef je niet per se naar Amsterdam om deze lekkernij te proeven. Met mijn recept maak je thuis zelf de perfecte kaassoufflé met kaas van Uniekaas op een luchtig, geroosterd broodje met frisse ingelegde ui en romige dille-mayo. Wil jij deze trend zelf ervaren? Ontdek het recept en maak het broodje waar iedereen het over heeft! 

De ultieme kaasvulling van Uniekaas

Een kaassoufflé is op zichzelf al een heerlijke guilty pleasure. Maar wat dit broodje extra speciaal maakt, is de combinatie van een knapperige korst en een fluweelzachte kaasvulling die bijna wegsmelt op je tong. En ik gebruik niet zomaar een kaasvulling, nee ik heb samen met Uniekaas gekeken naar dé ultieme mix. En zo gebruik ik voor dit recept de Uniekaas jong belegen én de Pizza Hagel Quattro Formaggi. Hierdoor krijg je een rijke en diepe smaak, zonder dat het té pittig wordt. En natuurlijk extra cheesy, want dubbele kaas is dus ook dubbele cheesy goodness.

De perfecte toppings 

Maar een goed broodje draait om balans. En dat betekent: iets fris en iets romigs naast die rijke kaassoufflé. Ingelegde rode ui brengt precies het juiste zuurtje om het geheel in evenwicht te brengen. Dit is niet alleen een smaakbom, maar ook een kleurige eyecatcher. En dan de dille-mayo… Echt, je wilt nooit meer zonder! De frisse, kruidige tonen van dille zorgen ervoor dat het broodje niet te zwaar wordt en geven net dat beetje extra.  

Broodje kaassoufle miljuschka

Zo maak je ‘m af

En dan het broodje zelf: geen standaard bolletje, maar een sneaky truc die je niet wilt overslaan. Door de binnenkant van de broodjes in te smeren met een laagje mayo en kort te bakken in een droge pan, krijg je een extra knapperige en goudbruine bite. Dit simpele trucje maakt een wereld van verschil en tilt het broodje naar een hoger niveau. 

Het mooie van dit recept is dat je de kaassoufflés van tevoren kunt maken en bewaren in de koelkast. Zo kun je ze op het laatste moment frituren en meteen serveren. Perfect voor een uitgebreid weekendlunch! Dus, trek je schort aan en maak deze foodtrend gewoon lekker zelf! 

Broodje kaassoufle miljuschka
Totale tijd50 minuten

Broodje kaassoufflé

5 van 2 stemmen
Pin recept Printen

Benodigdheden

  • Rechthoekige schaal van ca. 20X15 cm
  • plasticfolie
  • mandoline
  • kwastje
  • Frituurpan

Ingrediënten

4 personen
  • 100 gr Uniekaas jong belegen stuk
  • 200 ml volle melk
  • 1,5 el maïzena
  • 100 gr Uniekaas Pizza Hagel Quattro Formaggi
  • 1 rode ui
  • 125 ml rijstazijn
  • 1 tl agavesiroop
  • 0,5 tl zout
  • 15 gr dille
  • 100 gr mayonaise + extra
  • 1 rol koelvers bladerdeeg
  • 75 gr panko of paneermeel
  • 4 witte bollen
  • 4 blaadjes little gem optioneel

Bereidingswijze: 

  • Rasp Uniekaas jong belegen kaas. Roer de melk en de maïzena door elkaar in een steelpan.
  • Breng de melk op laag vuur aan de kook terwijl je met een garde roert. Laat 3 minuten zachtjes doorkoken, terwijl je blijft roeren.
  • Roer de geraspte kaas erdoor. Meng tot de kaas helemaal is gesmolten. Breng op smaak met veel versgemalen zwarte peper.
  • Bekleed de schaal met plasticfolie en schenk het kaasmengsel erin. Dek af en laat helemaal opstijven en afkoelen in de vriezer.
  • Snijd ondertussen de ui in hele dunne halve ringen, eventueel met een mandoline. Doe in een kom en meng er de rijstazijn, de agavesiroop, het zout en 75 ml water door. Laat staan tot gebruik.
  • Snijd de dille fijn en roer door de mayonaise.
  • Rol het bladerdeeg uit. Haal de kaas uit de vriezer en snijd in vier stukken.
  • Leg de stukken kaas naast elkaar aan de lange zijde van het bladerdeeg. Vouw dubbel en snijd de kaassoufflés uit. Druk de randen goed dicht.
  • Doe de panko in een diep bord en zet een bakje water klaar.
  • Bestrijk een kaassoufflé met behulp van een kwastje met water en wentel door de panko. Bestrijk nogmaals met water en wentel nog een keer door de panko, zodat er een goede laag op zit. Druk iets aan. Doe hetzelfde met de rest van de kaassoufflés en panko. Bewaar in de koelkast tot gebruik.
  • Snijd de bolletjes doormidden en bestrijk de snijkanten met een dun laagje mayonaise.
  • Verhit een koekenpan zonder boter of olie op middelhoog vuur en bak de met mayo besmeerde kant van de broodjes goudbruin. Haal uit de pan.
  • Verhit de olie in een (frituur)pan tot 175 °C. Bak de kaassoufflés in ca. 4-5 minuten aan beide kanten goudbruin. Bak ze eventueel in delen.
  • Besmeer de boven en onderkanten van de broodjes met dille mayonaise. Leg op elke onderkant een kaassoufflé en leg daarop een beetje ingelegde ui en eventueel een blaadje sla. Maak af met de bovenkant van de broodjes.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.

5 from 2 votes (1 rating without comment)