Het broodje haring krijgt een upgrade
Vergeet dat standaard witte bolletje met wat uitjes en augurk (al houden we daar óók van, donāt worry). Dit broodje haring 2.0 is de volwassen, wereldwijze versie van het klassieke visbroodje. Denk: meer smaak, meer textuur, meer liefde. Een zacht zuurdesembroodje of een vers afgebakken brioche vormt de perfecte basis voor die vette, fluweelzachte haringfilet. Je krijgt hier alles wat je van het originele broodje houdt, maar dan met net wat extra.
Zoet, zuur, romig en ziltig
Wat dit broodje haring next level maakt? De combinatie van texturen en smaken die zo lekker met elkaar dansen dat je er kippenvel van krijgt. Je hebt de zilte haring als ster van de show, maar daar omheen bouwen we een smaakvol feestje. Zoetzuur ingelegde rode ui, crispy veldsla, een beetje rauwe biet voor wat extra pitā¦. Elke hap is een balans tussen fris, vet, zacht, knapperig en gewoon megalekker.
Met gepickelde rode ui
Hoewel ik dol ben op rauwe ui vind ik het soms wel een beetje overheersend en zeker als je daarna nog andere mensen ziet is het eh.. nogal aanwezig. Daarom – en eigenlijk vooral omdat het heel lekker is – leg ik de rode ui ringetjes eerst een minuutje of 10 in de rode wijnazijn. Daardoor verliest de ui zijn scherpheid en wordt heerlijk zacht en ietsje zoeter. In combinatie met de gepickelde biet is dit een topbroodje voor elke dag!
Perfect voor lunch, borrel of snelle avondhap
Of je nou snel iets lekkers wilt voor de lunch, een verrassende borrelhap zoekt of gewoon geen zin hebt in koken maar wel iets spectaculairs wil eten: dit broodje doet het allemaal. En het is nog makkelijk ook. In minder dan 15 minuten staat-ie op tafel.
Dit recept is een basis waar je zelf heerlijk mee kunt spelen. Fan van pittig? Voeg wat sriracha-mayo toe. Zin in crunch? Strooi er wat geroosterde pompoenpitten of krokante uitjes over.Of probeer eens een poke bowl met haring!

Broodje haring 2.0
Ingrediƫnten
Ingrediƫnten
- 2 pistolets
- 2 haringfilets
- 50 gr veldsla
- 1 rood uitje
- 1/2 rauwe biet heel dun gesneden
- 3 el rode wijnazijn
Dressing
- 3 el mayonaise
- 1 el pittige mosterd
- 1 el rode wijnazijn
- Peper en zout
Bereidingswijze:
Instructies
- Begin met het pickelen van de ui en biet. Snij de ui in halve ringen en doe die in een bakje met 1 of 2 eetlepels van de rode wijnazijn. Laat dit een minuut of tien staan. Hetzelfde doe je – in een apart bakje – met de dun gesneden rode biet.
- Snij de pistolets aan de bovenkant open en druk ze iets uit elkaar.
- Maak eerst de dressing door de mayonaise te mengen met de mosterd en azijn en breng dit op smaak met peper en zout. Smeer de broodjes in met de dressing.
- Beleg nu met de veldsla, steek hier de plakjes rode biet aan de zijkant in en leg de haringfilets erop.
- Beleg de haring met de gepickelde rode ui en verdeel de rest van de dressing erover.
- Eet smakelijk!
- Recepten
- Brood recepten
- Brunch recepten
- Hollandse recepten
- Lunch recepten
- Sandwiches
- Vis recepten
- Wereldkeuken

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Meer over Miljuschka