Broodje haring 2.0

Broodje haring maar dan net even anders

Een broodje haring happen… het is bijna onderdeel van het Nederlands cultureel erfgoed zou ik zeggen, want is er nou lekkerder dan dat? Ik vond echter dat dat broodje wel een beetje een upgrade kon gebruiken dus creëerde ik een broodje haring 2.0

Met gepickelde rode ui

Hoewel ik dol ben op rauwe ui vind ik het soms wel een beetje overheersend en zeker als je daarna nog andere mensen ziet is het eh.. nogal aanwezig. Daarom – en eigenlijk vooral omdat het heel lekker is – leg ik de rode ui ringetjes eerst een minuutje of 10 in de rode wijnazijn. Daardoor verliest de ui zijn scherpheid en wordt heerlijk zacht en ietsje zoeter. In combinatie met de gepickelde biet is dit een topbroodje voor elke dag!

Of probeer eens een poke bowl met haring!

Broodje haring 2.0
Totale tijd20 minuten

Broodje haring 2.0

5 van 2 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

2 portie(s)

Ingrediënten

  • 2 pistolets
  • 2 haringfilets
  • 50 gr veldsla
  • 1 rood uitje
  • 1/2 rauwe biet heel dun gesneden
  • 3 el rode wijnazijn

Dressing

  • 3 el mayonaise
  • 1 el pittige mosterd
  • 1 el rode wijnazijn
  • Peper en zout

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Begin met het pickelen van de ui en biet. Snij de ui in halve ringen en doe die in een bakje met 1 of 2 eetlepels van de rode wijnazijn. Laat dit een minuut of tien staan. Hetzelfde doe je - in een apart bakje - met de dun gesneden rode biet.
  • Snij de pistolets aan de bovenkant open en druk ze iets uit elkaar.
  • Maak eerst de dressing door de mayonaise te mengen met de mosterd en azijn en breng dit op smaak met peper en zout. Smeer de broodjes in met de dressing.
  • Beleg nu met de veldsla, steek hier de plakjes rode biet aan de zijkant in en leg de haringfilets erop.
  • Beleg de haring met de gepickelde rode ui en verdeel de rest van de dressing erover.
  • Eet smakelijk!
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.