Eetgeheimen de Podcast – Met Renée Lamboo
In de zesde aflevering van Eetgeheimen de Podcast is financieel blogger Renee Lamboo bij mij te gast. Met het veranderen van haar uitgavenpatroon heeft zij 40.000 euro hypotheekschuld afgelost in 3 jaar. Ze vertelt over boodschappen doen met een budget, aan welke maaltijd ze graag wat meer geld uitgeeft en nog veel meer.
Hier luister je de zesde aflevering van Eetgeheimen de Podcast:
Broodje biefstuk met geroosterde groentes
Tijdens het podcast interview met Renée Lamboo ontdekte ik haar favoriete gerecht: geroosterde groente met een biefstukje. Superlekker natuurlijk, maar als recept vond ik het misschien iéts te eenvoudig voor op de site. Oplossing: ik maakte er een heerlijk broodje van: een sandwich met geroosterde groentes en plakjes prachtig gegaarde entrecote. Nog steeds tamelijk eenvoudig om te maken, maar dit broodje biefstuk met geroosterde groentes is een echte topper voor de lunch.

Broodje biefstuk met geroosterde groentes
Ingrediënten
- 2 Italiaanse bollen
- 1 entrecote
- 1 courgette in dunne lange stukken gesneden
- 1 puntpaprika in ringen
- 50 gr gemengde sla
- 2 el mayonaise of andere saus naar keuze
- peper en zout
- 1 el olijfolie
- 1 el boter
Bereidingswijze:
- Halveer de Italiaanse bollen en besmeer de onderkant dik met mayonaise (of andere saus naar keuze)
- Verhit een koekenpan met de olijfolie en boter en bak hierin de entrecote medium. Dat is ongeveer 3 minuten per kant, maar dit is uiteraard afhankelijk van de dikte van het vlees. Een kernthermometer kan uitkomst bieden.
- Verhit een andere koekenpan of grilplaat en rooster hierop de groentes tot deze gaar zijn.
- Beleg de bollen met achtereenvolgens wat sla, reepjes entrecote en de geroosterde groentes.
Voedingswaarde per portie

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.