Broodje biefstuk met geroosterde groentes

Meer dan een broodje

Vergeet dat saaie bammetje met kaas, dit broodje is allesbehalve standaard. Je krijgt hier een combi van sappige biefstuk, smokey geroosterde groentes én een stevige bol die alles mooi bij elkaar houdt. Dit is het soort broodje waarvan je denkt: waarom doe ik dit niet elke week? Het is snel, voedzaam en zo’n beetje het perfecte huwelijk tussen comfort food en een beetje gezond doen. Want ja, er zit ook groente op, dus het telt!

Het geheim zit ‘m in de eenvoud

Wat dit broodje zo onweerstaanbaar maakt? Je hoeft er geen chef voor te zijn. Alles draait om goede ingrediënten en een beetje aandacht. Gebruik een mooie entrecote of ossenhaas, grill de groenten tot ze net blakertjes krijgen en geef ze wat liefde met olijfolie, peper en zout. Meer hoeft niet. Die pure smaken komen zo mooi samen dat je eigenlijk niks ingewikkelds meer nodig hebt. Less is more, en dat proef je.

Broodje biefstuk met geroosterde groentes

Tijdens het podcast interview met Renée Lamboo ontdekte ik haar favoriete gerecht: geroosterde groente met een biefstukje. Superlekker natuurlijk, maar als recept vond ik het misschien iéts te eenvoudig voor op de site. Oplossing: ik maakte er een heerlijk broodje van: een sandwich met geroosterde groentes en plakjes prachtig gegaarde entrecote. Nog steeds tamelijk eenvoudig om te maken, maar dit broodje biefstuk met geroosterde groentes is een echte topper voor de lunch.

broodje geroosterde groentes en biefstuk
Totale tijd15 minuten

Broodje biefstuk met geroosterde groentes

Een heerlijk broodje met biefstuk en geroosterde groentes
4.43 van 7 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

2 personen
  • 2 Italiaanse bollen
  • 1 entrecote
  • 1 courgette in dunne lange stukken gesneden
  • 1 puntpaprika in ringen
  • 50 gr gemengde sla
  • 2 el mayonaise of andere saus naar keuze
  • peper en zout
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter

Bereidingswijze: 

  • Halveer de Italiaanse bollen en besmeer de onderkant dik met mayonaise (of andere saus naar keuze)
  • Verhit een koekenpan met de olijfolie en boter en bak hierin de entrecote medium. Dat is ongeveer 3 minuten per kant, maar dit is uiteraard afhankelijk van de dikte van het vlees. Een kernthermometer kan uitkomst bieden.
  • Verhit een andere koekenpan of grilplaat en rooster hierop de groentes tot deze gaar zijn.
  • Beleg de bollen met achtereenvolgens wat sla, reepjes entrecote en de geroosterde groentes.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

“Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.