Deze bladerdeeg mini quiches met vijgen, geitenkaas en honing zijn lekker voor een lunch, licht diner of om mee te nemen voor onderweg. Een feest van smaken!
Het bakken van deze bladerdeeg mini quiches
Vandaag gaan we aan de slag met mini quiches. We bakken deze in meerdere fases. Maak eerst het basismengsel van ei, slagroom en geitenkaas en bekleed de kleine springvormen met het bladerdeeg. Giet vervolgens het eimengsel over het deeg in de vormen. Na deze stap bak je de quiches 10 minuten in de oven. Vervolgens verdeel je de vijgen en pijnboompitten over het eimengsel, en druppel ik wat honing over het gerecht. Na deze laatste stap bakken we de bladerdeeg mini quiches in nog zo’n 10 minuten goudbruin af.
Ook lekker: mini quiches met geroosterde spruiten en blauwe kaas.
Vijgen: een heerlijke topping
Het pronkstuk in de bladerdeeg mini quiches zijn de vijgen. Deze zijn zoet, en geven veel aroma én vlezigheid af aan het gerecht. Hoe zachter de schil, hoe verser en lekkerder de vijg is. Ze zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar, en ze hebben allen een eigen karakteristieke smaak. Geniet ervan!

Bladerdeeg mini quiches met vijgen, geitenkaas en honing
Ingrediënten
- olijfolie
- 150 g zachte geitenkaas
- 125 ml slagroom
- 3 eieren
- 3 takjes oregano blad gehakt
- zeezoutvlokken en zwarte peper
- 1 rol vers bladerdeeg van 270 g
- 3-4 vijgen in dunne plakjes of partjes
- 2 el pijnboompitten
- 1-2 el vloeibare honing naar smaak
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Vet 3 kleine springvormpjes van ongeveer 10-12 cm in met olie. Roer de geitenkaas los in een mengkom. Klop de slagroom en eieren erdoor. Voeg de helft van de oregano toe samen met wat zeezoutvlokken en peper.
- Steek 3 cirkels van 15 cm uit het bladerdeeg. Bekleed hiermee de bodem en zijkanten van de vormen.
- Vul de bladerdeegbodempjes tot iets onder de rand met het eiermengsel en bak 10 minuten in de oven.
- Haal de vormen uit de oven; laat de oven aanstaan. Beleg de quichebodems met de vijg en verdeel de pijnboompitten erover. Bedruppel met de honing en bak nogmaals 10 minuten, of tot het bladerdeeg en pijnboompitten goudbruin zijn. Serveer een half taartje per persoon.
- Recepten
- Bladerdeeg recepten
- Dieetsoorten
- Diner
- Kaas recepten
- Lunch recepten
- Quiche recepten
- Snacks
- Vegetarische recepten

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.