BBQ brownies smores & homemade marshmallows

Beginnen met een brownie

Voordat we in het recept duiken, laten we eerst eens kijken naar de drie hoofdingrediënten die deze traktatie zo speciaal maken. Ten eerste hebben we de klassieke brownies – rijk, smeuïg en vol chocolade-achtige goedheid. Deze vormen de stevige basis van ons dessert.

Het grote geheim

Maar wat maakt mijn brownies nu anders dan alle andere? Mijn geheim is chocolade mét zeezout. En bij dit recept natuurlijk ook – barbecuesmaak! Ja, dat heb je goed gehoord. Door een vleugje rokerige smaak aan het beslag toe te voegen, geef je jouw brownies een verrassende twist die zeker indruk zal maken op iedereen die een hap neemt. We gaan ze dus bakken…op de barbecue!

Homemade marshmallows

Nu is het tijd om zelf marshmallows te gaan maken. Come again? Nee je leest het niet verkeerd. Want bij dit gerecht maak ik ze graag zelf. Klinkt dat ingewikkeld? Dat valt reuze mee. Wil je weten hoe je zelf marshmallows maakt? Check dan even mijn recept

Als finishing touch plaats je nog wat San Francisco biscuits bovenop de marshmallows om die heerlijke crunch toe te voegen. Zet de pan weer terug op de barbecue voor een minuut of vijf en je hebt hét allerlekkerste barbecue toetje ever!

BBQ smores

BBQ smores
Totale tijd35 minuten

BBQ brownies smores

3.50 van 14 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

6 personen
  • 8-10 marshmallows zie recept hieronder
  • 200 g chocolade met zeezout
  • 175 g roomboter + boter om in te vetten
  • 325 g suiker
  • 130 g bloem
  • 3 eieren maat m
  • 8-10 marshmallows zie recept hieronder
  • 6-8 koekjes bijvoorbeeld digestieve, theebiscuit, San Fransisco’s
  • Eventueel ijs

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de bbq op 170 graden. Vet de brownievorm in met boter.
  • Breek de chocolade in stukjes en doe ze samen met de boter in een vuurvaste schaal en laat ze au bain marie smelten. Neem wanneer de chocolade gesmolten is de schaal van het vuur en roer de suiker.
  • Spatel de bloem door het beslag en meng 1 voor 1 de eieren er door tot je een glad beslag krijgt en de eieren volledig door het beslag zijn opgenomen. Verdeel het beslag gelijkmatig over de brownievorm. (Dit kun je al klaar maken en dan later afbakken in de bbq – bewaar afgedekt in de koelkast)
  • Bak de brownies 25 minuten in de BBQ met deksel op de bbq (gebruik een indirecte methode, dus niet direct op het vuur zetten). Steek na 20 minuten de koekjes in de brownie en leg de marshmallows er op. Zet terug in de bbq en laat in 5 minuten de marshmallows smelten.
  • Eet nog warm met een lepel en serveer er eventueel en bol ijs bij.

Tip!

Geen bbq bak de brownie dan in oven ook 170 graden. De brownie is nog lekker smeuïg – wil je er wel graag stukken van kunnen snijden? Bak hem dan 30 minuten en laat daarna volledig afkoelen. Gebruik dan ook een stuk bakpapier in de vorm (let wel op dat het bakpapier niet in aanraking komt met het vuur).
Wil je dat jouw marshmallows zo’n mooi goudbruin kleurtje krijgen? Gebruik dan een crème brulee brander en brand de bovenkant van de marshmallows goudbruin.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.