Een goede guacamole
Guacamole is echt by far een van mijn favoriete gerechten. Het is natuurlijk heerlijk om te eten met een tortilla chipje, maar je kunt het ook prima combineren. Neem nu mijn recept voor limoenkip met koriander.
Die combineert echt heel erg goed met deze guacamole.
Bereiding van guacamole
Het maken van deze heerlijke groene dip is kinderspel. Er zijn meerdere manieren om het te maken en ongetwijfeld net zoveel recepten om uit te kiezen, maar mijn favoriete manier is de ene keer glad gepureerd zoals hier op de foto, of wat meer chunky.
Wat ik kies, is afhankelijk van het doel. Wil ik een makkelijk dipje dan wil ik nog wel eens kiezen voor fijn gehakt. Wil ik een smooth textuur dan kies ik voor gepureerd (met een staafmixer)
Waar je de voorkeur aan geeft is dus heel persoonlijk. Wist je trouwens dat de kleur mooi groen blijft als je de pit in het mengsel bewaard tot je het gaat eten? Dat werkt natuurlijk niet oneindig maar wil je de guacamole al gaan maken voor het avondeten dan kun je dat gerust doen met wat extra limoensap en de pit dus in de schaal tot gebruik.

Guacamole
Ingrediënten
- 1 grote rijpe tomaat, fijn gesneden
- 3 rijpe avocado’s
- sap van 1 limoen
- handvol koriander, gehakt plus extra om te serveren
- 1 kleine rode ui, heel fijn gesneden
- 1 rode chilipeper, zaadlijsten en pitjes verwijderd, fijn gesneden
- Peper en zout
Instructies
Neem een kom en doe hier het avocado vruchtvlees in. Prak dit met een vork en meng het vervolgens met de fijngesneden tomaat, de koriander, ui en chilipeper. Breng op smaak met het limoensap en de peper en zout.