Bark: het lekkerste tussendoortje

Raak vooral niet in paniek. Want hoewel de naam ‘strawberry and banana bark’ misschien wat ingewikkeld klinkt, is het juist allesbehalve ingewikkeld. Een strawberry bark is simpelweg een bevroren aardbeien reep met pindakaas, chocolade en maldon zout. Én een bananen bark is een bevroren bananen reep met pindakaas, chocolade en maldon zout.

Moeilijk om te maken zijn de repen zeker niet. Je snijdt het fruit in stukjes, legt het op een bakplaat en je giet er pindakaas en gesmolten pure chocolade overheen. Door er wat maldon zout overheen te sprenkelen, breng je het lekker op smaak. Hierna hoeft het alleen nog maar een nachtje in de vriezer. Daarna heb je altijd een fantastische snack bij de hand. Heerlijk, am I right?!

Au bain-marie

Voor dit recept smelt je zowel de pindakaas als de chocolade. Dit doe je au bain-marie. Dit is een techniek waarbij je een pannetje vult met water en deze op het vuur zet. Op de pan met water zet je een hittebestendige kom. Die vul je met de pindakaas. Dit doe je ook met de chocolade. Laat het na het smelten even afkoelen, voordat je het over het fruit heen giet… Hete spetters wil je te allen tijde voorkomen.

Invriezen

Zoals eerder vermeld, moet deze snack eerst eventjes in de vriezer voordat je er daadwerkelijk van kunt genieten. Heeft de snack zo’n 8 uur in de vriezer doorgebracht? Laat de snack dan niet open en bloot in de vriezer liggen, chocolade kan namelijk wit uitslaan. Het is daarom van belang dat je het in luchtdichte zakjes of bakjes verdeelt óf gelijk opeet. Je kunt de snack zo’n maand in de vriezer bewaren.

Variëren

Het fijne aan een fruit bark, is dat je ontzettend kunt variëren. In dit geval koos ik er voor om een aardbeien en bananen reep te maken, maar heb jij een andere favoriete fruitsoort (die ook goed samen gaat met pindakaas en chocolade) dan gebruik je die toch gewoon! Ik ben benieuwd naar jullie creaties, tag mij vooral eventjes op Instagram als het je is gelukt om deze topper te maken. Goodluck!

Benieuwd naar andere fruitrecepten? Probeer dan ook eens mijn bananenbroodframbozen ripple cake of galette met appel en kaneelsuiker.

Reep banaan, banana bark
Totale tijd8 uur 15 minuten

Aardbeien & bananen bark

3.44 van 104 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

8 personen

Bananen bark

  • 5 bananen
  • 200 gr pindakaas
  • 300 gr pure chocolade
  • maldon zout

Aardbeien bark

  • 250 gr aardbeien
  • 200 gr pindakaas
  • 300 gr pure chocolade
  • maldon zout

Bereidingswijze: 

  • Leg twee bakplaten met een vel bakpapier klaar.
  • Snijd de banaan in plakjes en verdeel de plakjes banaan over het velletje bakpapier van de eerste plaat.
  • Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer ze. Verdeel vervolgens de aardbeien over het velletje bakpapier van de tweede plaat.
  • Schep de pindakaas uit de pot, in een hitte bestendige kom. Vul een steelpannetje met een klein laagje water en breng dit aan de kook. Zet vervolgens de kom pindakaas op het steelpannetje en laat de pindakaas voorzichtig smelten. Roer regelmatig door met een spatel. Let op: er mag geen water in de kom terecht komen.
  • Verdeel de helft van de gesmolten pindakaas over de bananenplakjes van bakplaat no.1. Verdeel de resterende helft van de gesmolten pindakaas over de aardbeien van bakplaat no.2.
  • Breek de pure chocolade in kleinere stukjes en leg het in een hitte bestendige kom. Vul een steelpannetje met een klein laagje water en breng dit aan de kook. Zet vervolgens de kom op het steelpannetje en laat de chocolade smelten. Roer regelmatig door met een spatel. Let op: er mag geen water in de kom terecht komen.
  • Verdeel de helft van de gesmolten pure chocolade over de bananenplakjes van bakplaat no.1. Verdeel de resterende helft van de pure chocolade over de aardbeien van bakplaat no.2.
  • Besprenkel de chocolade met maldon zout.
  • Schuif hierna de bakplaten voor ongeveer 8 uur in de vriezer. Met als resultaat: de perfecte snack.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.