Zo maak je zelf dulce de leche
Voor deze banoffee pie heb je dulce de leche nodig. Deze zoete saus kun je soms in de grotere supermarkten vinden onder de naam karamelpasta, maar je kunt het ook eenvoudig zelf maken. Wat je daarvoor nodig hebt is een blikje gezoete gecondenseerde melk (staat bij de koffie-artikelen in de supermarkt) en een grote pan met water. Je haalt het etiket van het blik en je zorgt dat het blikje onder water komt te staan. Vervolgens breng je het geheel aan de kook.
Eenmaal kokend zet je het vuur laag en je laat het tegen de kook aan rustig pruttelen voor ongeveer 3 uur. Zorg ervoor dat het blikje onder water blijft staan en dus niet droog kookt! Dat is het belangrijkste. Na drie uur haal je het blikje uit de pan (pas op: heet!), laat je het héél goed afkoelen en je dulce de leche is klaar!
Daarna is het maken van de banoffee pie kinderspel. Heb je nog dulce de leche over? (Tip: maak meteen twee blikjes, nog handiger.) Check dan zeker eens de brownies met dulce de leche.
Dit recept is afkomstig uit het kinderbakboek van Miljuschka & Felina
Ik heb samen met mijn dochter Felina een heerlijk kinderbakboek gemaakt, waar ook dit recept in staat. Samen delen wij het plezier van bakken en daarom hebben we speciaal voor jou onze 25 lekkerste recepten verzameld. Bij elk recept staan ook handige illustraties, zodat elk kind makkelijk mee kan doen. We zijn er zo trots op!
De gehele opbrengst gaat naar EpilepsieNL; een goed doel dat heel belangrijk voor ons is. Je bestelt het boek heel gemakkelijk online via deze link.

Banoffee pie
Ingrediënten
Voor de bodem
- 125 gr boter
- 225 gr bastognekoekjes
Voor de vulling
- 1 blikje dulce de leche
- 3 bananen
Voor de topping
- 3 eiwitten
- 150 gr suiker
- 1 tl azijn
- 1 tl maizena gezeefd
Bereidingswijze:
- Smelt de boter en verkruimel de bastognekoekjes
- Meng de boter goed met de koekkruimels. Druk het mengsel stevig in de bodem van de taartvorm
- Zet 30 minuten in de koelkast.
- Verwarm de dulce de leche een klein beetje, dan kun je hem makkelijker uitsmeren.
- Verdeel de dulce de leche gelijkmatig over de taartbodem.
- Snijd de bananen in plakjes. Beleg de taart met plakjes banaan.
- Neem een brandschone en vetvrije kom en doe de eiwitten erin. Klop met een garde of mixer tot ze halfstijf zijn.
- Voeg dan de suiker, azijn en maizena toe.
- Klop door tot alles glanzend en stijf is. Schep het stijfgeklopte eiwit (meringue) in de spuitzak.
- Spuit de meringue in pieken op de banoffee pie in de vorm van de letter P. Gebruik de brander om bruine pieken te maken.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.