Key lime pie

Recept key lime pie, oftewel: limoentaart

Deze key lime pie, ook wel limoentaart genoemd, maak je in drie stappen. Eerst de bodem, dan de vulling en dan de topping. De oven komt er nauwelijks aan te pas. Het is een makkelijk en snel te maken taart. Ik geef de rijke limoensmaak van de vulling een twist mee door er een topping van marsmallow over heen te doen. Niet alleen geeft dat een heerlijk contrast aan zoet en zuur maar het geeft de key lime pie ook nog een extra chewy effect.

Je kunt de key lime pie nog sneller maken als je de bodem maakt van bijvoorbeeld Tante Fanny deeg. En de lime curd uit een potje haalt.

key-lime-pie

Key Lime pie of Lemon Meringue

4.37 van 87 stemmen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Koek & Gebak
Keuken Amerikaans
Porties 12 portie(s)

Ingrediënten
 

bodem

  • 400 gram biscuits
  • 150 gram roomboter gesmolten

vulling

  • 8 limoenen geperst en geraspt
  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 250 gram roomkaas
  • 300 ml slagroom
  • 12 blaadjes gelatine

topping

  • 5 eiwitten
  • 300 gram suiker
  • 10 marshmallows

Instructies
 

  • Maal de koekjes fijn in de keukenmachine.
  • Meng met de gesmolten boter in de taartvorm en druk aan.
  • Zet in de koelkast.
  • Week de blaadjes gelatine in koud water.
  • Roer de roomkaas met de gecondenseerde melk, limoensap en grootste deel rasp zacht.
  • Verwarm de slagroom.
  • Knijp de blaadjes gelatine uit en laat ze oplossen in de slagroom.
  • Doe de slagroom bij het roomkaasmengsel. Giet in de taartvorm en zet in de koelkast.
  • Nu komen we bij de marshmallow topping.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe de suiker op bakpapier in een ovenschaal en laat 10 minuten warm worden.
  • Heb je geen oven dan kan je de suiker ook koud toevoegen. Klop dan alleen de suiker 5 minuten langer door de eiwitten.
  • Klop ondertussen in een brandschone schaal de eiwitten stijf.
  • Voeg daarna lepel voor lepel de hete suiker aan het eiwit toe.
  • Laat 10 minuten draaien met een elektrische mixer.
  • Verwarm de marshmallows 30 seconden op 900 watt in de magnetron.
  • Roer door de meringue en stort op de taart.
  • Je kan de bovenkant met een brander een beetje kleuren maar dit is niet noodzakelijk.
  • Strooi er wat limoenrasp overheen.
  • Snijd met een heet mes.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.