Aziatische recepten

Kippenvleugels met 5 kruiden

Samenvatting

  • Bereiden 40 min.
  • Aantal personen 4

Ingredienten

1 kg kippenvleugels

2 el vijf kruidenpoeder (5-spice)

zout

4 bosuien

zonnebloemolie om in te bakken

Sharing is caring!

Dit recept is belachelijk simpel, het zou bijna geen recept mogen heten. Door het vijfkruidenpoeder heeft deze kip zo veel smaak, dat je verder eigenlijk niks nodig hebt. Ja, een beetje bosui voor wat frisheid. Ik beloof je, zodra je dit recept eenmaal hebt ontdekt maak je dit elke week. Of – als je nog kip over hebt – kun je ook dit lekkere recept voor gebakken kip maken!

Bereidingswijze voor kippenvleugels met vijf kruiden

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng in een grote kom de kippenvleugels met het vijfkruidenpoeder en zout en spreid uit op een bakplaat. Zorg ervoor dat de kip niet op elkaar ligt. Bak 30 minuten.

Snijd ondertussen de bosui in dunne ringetjes. Verhit een paar eetlepels zonnebloemolie in een wok of koekenpan op hoog vuur. Doe de kippenvleugels in de pan en bak circa 2 minuten. Voeg de bosui toe en bak nog 1 minuut.

Nog meer lekkers