Kippenvleugels met 5 kruiden

40 minuten

Dit recept voor kippenvleugels is belachelijk simpel, het zou bijna geen recept mogen heten. Door het vijfkruidenpoeder heeft deze kip zo veel smaak, dat je verder eigenlijk niks nodig hebt. Ja, een beetje bosui voor wat frisheid.

Ik beloof je, zodra je dit recept eenmaal hebt ontdekt maak je dit elke week. Of – als je nog kip over hebt – kun je ook dit lekkere recept voor gebakken kip maken!

kippenvleugels

Vijf kruiden kippenvleugels

Kippenvleugels met 5 kruiden

4.15 van 41 stemmen
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Bijgerecht, Brunch
Keuken Aziatische

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 1 kg kippenvleugels
  • 2 el vijf kruidenpoeder 5-spice
  • Zout
  • 4 bosuien
  • Zonnebloemolie om in te bakken

Instructies
 

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng in een grote kom de kippenvleugels met het vijfkruidenpoeder en zout en spreid uit op een bakplaat. Zorg ervoor dat de kip niet op elkaar ligt. Bak 30 minuten.
  • Snijd ondertussen de bosui in dunne ringetjes. Verhit een paar eetlepels zonnebloemolie in een wok of koekenpan op hoog vuur. Doe de kippenvleugels in de pan en bak circa 2 minuten. Voeg de bosui toe en bak nog 1 minuut.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.