Chinese fried chicken recept
Chinese fried chicken
Vergeet KFC, deze knapperig gefrituurde kip, oftewel Chinese fried chicken, is vanaf nu jouw go to als je zin hebt in vette hap. Zonder saus is hij al geweldig lekker, maar als je een echte dare devil bent serveer je hem met sriracha. Als dat je iets te pittig is, kun je die ook aanlengen met good ol’ ketchup.
Chinese fried chicken recept
Ingrediënten
- 500 g kippendijfilet
- 3 el sojasaus
- 1 tl sesamolie
- 100 g maizena
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl vijfkruidenpoeder
- 2 eieren
- zonnebloemolie om in te frituren
- sriracha om te serveren optioneel
- ketchup eventueel
Instructies
- Snijd de kippendijfilet in blokjes. Meng met de sojasaus, sesamolie en een snuf zout. Laat minstens 30 minuten marineren, hoe langer hoe beter.
- Meng de maizena met de knoflookpoeder, vijfkruidenpoeder, een snuf zout en versgemalen witte of zwarte peper. Kluts je eieren en meng de kip hierdoor.
- Verwarm de zonnebloemolie in een (frituur)pan tot 180 °C. Haal de kip uit het ei en schud eventueel extra ei er af. Doop in het maizenamengsel en zorg dat de kip aan alle kanten bedekt is. Frituur de kip in circa 6 minuten goudbruin, knapperig en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer eventueel met sriracha (eventueel aangelengd met ketchup).
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.
Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!