Aziatische recepten

Dit recept valt onder

Chinese fried chicken recept

Samenvatting

  • Voorbereiden 30 min.
  • Bereiden 30 min.
  • P Aantal personen 4

Ingredienten

500 g kippendijfilet

3 el sojasaus

1 tl sesamolie

100 g maizena

1 tl knoflookpoeder

1 tl vijfkruidenpoeder

2 eieren

zonnebloemolie om in te frituren

sriracha om te serveren (optioneel)

ketchup (eventueel)

Vergeet KFC, deze knapperig gefrituurde kip is vanaf nu jouw go to als je zin hebt in vette hap. Zonder saus is hij al geweldig lekker, maar als je een echte dare devil bent serveer je hem met sriracha. Als dat je iets te pittig is, kun je die ook aanlengen met good ol’ ketchup. 

Bereidingswijze
Snijd de kippendijfilet in blokjes. Meng met de sojasaus, sesamolie en een snuf zout. Laat minstens 30 minuten marineren, hoe langer hoe beter.

Meng de maizena met de knoflookpoeder, vijfkruidenpoeder, een snuf zout en versgemalen witte of zwarte peper. Kluts je eieren en meng de kip hierdoor. 

Verwarm de zonnebloemolie in een (frituur)pan tot 180 °C. Haal de kip uit het ei en schud eventueel extra ei er af. Doop in het maizenamengsel en zorg dat de kip aan alle kanten bedekt is. Frituur de kip in circa 6 minuten goudbruin, knapperig en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer eventueel met sriracha (eventueel aangelengd met ketchup). 

Nog meer lekkers