Aziatische recepten

Dit recept valt onder

Hoe maak je zelf wontons?

Samenvatting

 • Bereiden 40 minuten
 • Aantal personen 8

Ingredienten

Vulling

2 stengels citroengras, schoongemaakt

3 cm gember

2 bosuien

500 gr rauwe gepelde garnalen

3 el sojasaus

1 tl sesamolie

zout naar smaak

40 wontonvellen

Dipsaus

6 el sojasaus

2 tl sesamolie

Sharing is caring!

Deze zelfgemaakte wontons zijn door de citroengras en gember heerlijk fris. Eet ze als borrelhap of voorgerecht bij je Chinese diner of maak er soep mee. Bijvoorbeeld met deze bouillon samen met wat eiernoedels en paksoi. Kook alle ingrediënten dan apart, verdeel over kommen en giet dan de bouillon eroverheen. Wontonvellen liggen in het vriesvak van de toko. Let er wel op dat je de variant koopt om te stomen/koken, niet die om te frituren. Wil je ook eens dumplings maken? Check dan het recept voor deze lekkere dumplings met gehakt

Bereidingswijze voor wontons

Snijd het citroengras, de gember en bosui grof. Doe samen met de garnalen, sojasaus, sesamolie en een snuf zout in een keukenmachine of blender en maal tot een fijne pasta. Als je geen keukenmachine of blender hebt, kun je alles ook met de hand fijnsnijden. Snijd de citroengras dan wel echt fijn, (raspen kan natuurlijk ook), het is niet lekker om op grote stukken te bijten.

Doe wat water in een klein bakje. Vul een wontonvel met ca. 1 tl garnalenvulling. Maak de buitenste randen van het vel nat met je vinger en knijp de randen naar elkaar om een soort zakje te vormen (zie foto’s). Herhaal met de rest van de ingrediënten.

Breng een grote pan met water aan de kook en kook hierin de dumplings tot ze komen bovendrijven, 3-5 minuten, en giet af. Maak ondertussen de dipsaus door de sojasaus met de sesamolie te mengen en serveer de saus samen met de dumplings.

Bewaren

Wontons vriezen heel goed in en kunnen rechtstreeks uit de vriezer gekookt worden. Reken dan een extra minuutje. Spreid de wontons uit op een bord of bakplaat en vries zo in zodat ze niet aan elkaar plakken. Zodra de wontons helemaal zijn bevroren kun je ze in een zak doen.

Zelf wontons maken

Zelf wontons maken

Aantal personen: 8
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 40 minuten

Ingrediënten

Vulling

 • 2 stengels citroengras, schoongemaakt
 • 3 cm gember
 • 2 bosuien
 • 500 gr rauwe gepelde garnalen
 • 3 el sojasaus
 • 1 tl sesamolie
 • zout naar smaak
 • 40 wontonvellen

Dipsaus

 • 6 el sojasaus
 • 2 tl sesamolie

Instructies

  1. Snijd het citroengras, de gember en bosui grof. Doe samen met de garnalen, sojasaus, sesamolie en een snuf zout in een keukenmachine of blender en maal tot een fijne pasta. Als je geen keukenmachine of blender hebt, kun je alles ook met de hand fijnsnijden. Snijd de citroengras dan wel echt fijn, (raspen kan natuurlijk ook), het is niet lekker om op grote stukken te bijten.
  2. Doe wat water in een klein bakje. Vul een wontonvel met ca. 1 tl garnalenvulling. Maak de buitenste randen van het vel nat met je vinger en knijp de randen naar elkaar om een soort zakje te vormen (zie foto’s). Herhaal met de rest van de ingrediënten.
  3. Breng een grote pan met water aan de kook en kook hierin de dumplings tot ze komen bovendrijven, 3-5 minuten, en giet af. Maak ondertussen de dipsaus door de sojasaus met de sesamolie te mengen en serveer de saus samen met de dumplings.
  4. Wontons vriezen heel goed in en kunnen rechtstreeks uit de vriezer gekookt worden. Reken dan een extra minuutje. Spreid de wontons uit op een bord of bakplaat en vries zo in zodat ze niet aan elkaar plakken. Zodra de wontons helemaal zijn bevroren kun je ze in een zak doen.

Nog meer lekkers