Avocado, romig en trendy
Avocado is basically het supermodel onder de groenten (oké, officieel fruit, maar you get the point). Romig, zacht, mega veelzijdig en boordevol goede vetten waar je lijf heel blij van wordt. Omega’s, vezels, vitamines… het zit er allemaal in. Geen wonder dat-ie niet meer weg te denken is van je Insta-feed en ontbijtbord. Maar los van die health-halo is het gewoon vooral heel lekker. Smeuïg, mild en perfect als smeerbare basis voor een knapperige toast. Avocado doet het allemaal zonder z’n cool te verliezen.
Bacon + avocado = liefde
En dan komt daar bacon bij. Crispy, ziltig, smoky goodness. Die hartige crunch tegen dat zachte, romige van de avocado is een combi die gewoon altijd werkt. Het is als Bonnie en Clyde, maar dan in je mond, een beetje gevaarlijk lekker. De bacon zorgt voor die extra punch, dat “yes please!” effect. Of je nou je kater weg probeert te eten of gewoon zin hebt in iets decadents… deze combo stelt nooit teleur.
Het broodje dat je dag maakt!
Deze avocado toast met bacon is geen gewone boterham. Dit is een brunch-held, een snack-troost, een luie zondag op een bord. Serveer ‘m op een dikke snee zuurdesem of geroosterd volkorenbrood, beetje chiliflakes erover, eventueel een eitje erbij als je echt wil uitpakken. En voilà: je hebt een broodje dat niet alleen vult, maar ook een feestje is om te eten. Snel klaar, fancy feel, en gewoon echt bizar lekker.

Avocado toast met bacon
Ingrediënten
Bereidingswijze:
- Smeer allereerst de boterhammen in met boter en bak ze aan iedere kant kort in de pan.
- Bak vervolgens de bacon lekker krokant en crispy. Schil de avocado, druk deze op de toast en prak het met een vork fijn.
- Breng je toast met avocado op smaak met zout, peper en chili/sambal. Leg de bacon op het broodje en klaar ben je al!

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.