Arepa di pampuna: Antilliaanse pompoenpannenkoekjes

De allereerste keer dat ik pompoenpannenkoekjes (of arepa di pampuna) at, was op de foodmarkt van Barber (elke zondagochtend) op Curaçao. Ik was meteen verkocht!

Dit recept staat ook in mijn e-book “Proef Curaçao met Miljuschka” dat ik in samenwerking met Corendon maakte. Klik hier om het e-book vol tips gratis te downloaden!

De pompoenpuree in de arepa di pampuna

Pompoenpuree kun je tegenwoordig ook redelijk makkelijk kopen in sommige toko’s of Amerikaanse supermarkten. Het merk dat ik vaak koop is Libby, en kun je vaak vinden in toko’s zoals Amazing Oriental in Amsterdam.

Zo’n blikje puree maakt het bereiden van deze arepa di pampuna echt kinderspel! Voeg er wat rozijntjes aan toe als je nog wat extra smaak en textuur wil toevoegen.

Zelf pompoenpuree maken? Dat doe je zo:

Je kunt voor de pompoenpuree voor deze arepa di pampuna, de pompoen koken of in de oven bereiden. Als je ‘m kookt: kook (geschilde) pompoenblokjes gaar in voldoende water in een kookpan. Pureer tot een gladde puree met een staafmixer of in de keukenmachine. Laat de puree uitlekken in een zeef, zodat het teveel aan vocht eruit loopt.

Voor in de oven: verwarm de oven voor op 150 graden. Snijd de pompoen doormidden. Haal de pitten eruit. Leg op bakpapier met de schil naar boven in de oven. Haal na een uur uit de oven. Trek de schil eraf en pureer het pompoenvlees glad met een staafmixer of in de keukenmachine.

Puree klaar? Tijd om deze heerlijke zoete arepa di pampuna te maken!

arepa di pampuna Pompoenpannenkoekjes

arepa di pampuna Pompoenpannenkoekjes
Totale tijd20 minuten

Arepa di pampuna

3.92 van 12 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

10 pannenkoeken
  • 2 eieren
  • 350 gr pompoenpuree uit blik of vers gemaakt
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1/8 tl zout
  • 100 ml melk
  • 200 gr bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 3 el kristalsuiker
  • Boter om in te bakken
  • Optioneel: rozijnen 2-3 el
  • Serveren met: honing of poedersuiker

Bereidingswijze: 

  • Voeg alle ingrediënten toe aan de pompoenpuree en mix dit met een lepel of garde tot je een dik beslag krijgt. Het beslag voor de pompoenpannenkoekjes is niet zo dun als gewone pannenkoeken. Voeg optioneel de rozijnen toe.
  • Verhit een grote koekenpan met wat boter en bak hierin de pannenkoekjes goudbruin en gaar in ongeveer 5 minuten. Hou de pannenkoekjes klein. Je kunt er ongeveer 3 in een koekenpan tegelijk bakken.
  • Serveer de pannenkoekjes met honing of poedersuiker.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 119kcalKoolhydraten: 23gProteine: 4gVet: 1gVerzadigde vetten: 1gTrans Fat: 1gCholesterol: 34mgNatrium: 175mgKalium: 120mgVezels: 2gSuiker: 5gVitamine A: 5512IUVitamine C: 1mgCalcium: 101mgIJzer: 2mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Disclaimer: Deze post is een samenwerking met Corendon.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.