Appeltaart porridge: appeltaart als ontbijt in de vorm van pap. Zoet, vullend, gezond én verrassend!
Porridge
Porridge is de Engelse vertaling voor pap. Pap is ontzettend lekker, maar ook nog eens erg gezond door de granen. Pap is heerlijk als ontbijt of dessert, en wordt vaak aangevuld met allerlei smaakmakers: zoals fruit, of noten. Je kunt er onwijs goed mee variëren, en is mede daardoor dan ook één van mijn favoriete ontbijtrecepten.
Een andere lekkere ontbijtpap: havermoutpap met quinoa en gebakken peer.
Pap met… appeltaartsmaak!
In dit recept kies ik voor havervlokken en havermelk. Om de pap op smaak te brengen, verwarm ik de appels samen met de ahornsiroop. Later voeg ik ook nog rozijnen toe voor een lekkere bite. Ik maakte dit appeltaart porridge recept in leuke kleine glaasjes. Heb je die niet in de kast? Kijk dan eens naar deze leuke weckpotjes. Altijd handig!

Appeltaart porridge
Ingrediënten
- 4 appels geschild, in blokjes
- 1 el ahornsiroop
- 1½ tl kaneel of speculaaskruiden
- 160 g havermoutvlokken
- 600 ml havermelk
- 75 g rozijnen
- klein snufje zout
Bereidingswijze:
- Doe de appelblokjes met de ahornsiroop en de kaneel in een pan. Voeg een klein scheutje water toe en gaar de appel 5 minuten met het deksel op de pan. Roer af en toe.
- Doe de havermoutvlokken, de havermelk, de rozijnen en het zout in een steelpan. Breng aan de kook en laat 5-7 minuten al roerend zachtjes koken, of tot je een romig zachte porridge hebt.
- Prak intussen de helft van het appelmengsel met een vork, roer door de porridge en laat meekoken. Voeg indien nodig een extra scheutje water toe om de pap los te roeren.
- Serveer de porridge in kommen met de rest van de appel als topping.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.