Appel pannenkoekjes
Dat appel op een pannenkoek lekker is, is je vast niet ontgaan. Normaalgesproken snijd je appels in mooie dunne schijfjes en leg je deze op je pannenkoekenbeslag in de pan. Met deze appel pannenkoekjes gaat dat net even anders. Haal het klokhuis met een appelboor uit de appel en snijd de appel in mooie ringen. Vervolgens bedek ik de appels met een royaal laagje kaneel en dip ik ze in het pannenkoekenbeslag.
Tip: houd je appel over waar je geen ringen van kunt snijden? Maak er dan blokjes van en dip het in het pannenkoekenbeslag en bak mee.
Pannenkoekenbeslag maken
Voor het pannenkoekenbeslag voeg je een eitje, wat vanille extract en melk toe aan een beslagkom. Ik voeg er ook wat boter aan toe. Dat doe ik niet zomaar, nee ik smelt hiervoor eerst de boter in een pan (niet bruin of aangebrand, maar gewoon gesmolten). De gesmolten boter giet ik vervolgens bij het pannenkoekenmengsel. Hier krijg je echt een mega egaal beslagje van. Nog even wat bloem en een snufje zout en goed mixen maar.
Pannenkoeken bakken
Verhit de pan met wat neutrale olie en leg stuk voor stuk de appelringen met beslag in de pan. Zet de deksel erop om het gaarproces te versnellen. Draai ze om zodra er bubbels ontstaan. Nog even bakken en klaar! Serveer met lekker veel poedersuiker. Heerlijk om met de kids te maken en samen van te smullen. Eet smakelijk!
Pannenkoeken recept
Zin in andere pannenkoeken? Maak dan eens deze zoete aardappel pannenkoeken, of deze Moederdag pannenkoeken: luchtig en mét limoenmascarpone.
Bekijk de video voor het recept van deze makkelijke appelpannenkoeken of vlieg snel naar het recept hieronder.

Makkelijke appelpannenkoeken
Ingrediënten
- 2 eieren
- 4 el roomboter gesmolten
- 1 el vanille extract
- 360 ml melk
- 250 gr bloem
- 4 el bakpoeder
- 1 tl zout
- t el kaneel
- 4 appels In ringen, de rest in kleine stukjes
- Neutrale olie om in te bakken
Bereidingswijze:
- Meng in een grote kom, de eieren met de melk, gesmolten boter en vanille extract.
- Voeg daar vervolgens de bakpoeder en bloem aan toe.
- Bedek de appel met kaneel en haal deze door het beslag.
- Zet een pan op het vuur en verhit deze met olie. Bak vervolgens de appel met beslag in een hete pan.
- Zet de deksel op de pan en draai de pannenkoek om zodra er bubbels ontstaan.
- Optioneel: doe de restjes appel in het beslag en bak deze als hoopjes.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.