Leftovers
Nu heeft natuurlijk niet iedereen een appelboom, maar dat hoeft ook helemaal niet! Je kan dit ook maken met de leftovers van je appels zoals de schillen en klokhuizen.
Appelazijn
De naam zegt het natuurlijk al, appelazijn is azijn gemaakt van appels. Het is even een proces, want de appels moeten fermenteren en je moet dan ook twee weken wachten tot je fles azijn klaar is, maar dan heb je ook wat! Appelazijn is heerlijk voor dressings, marinades, of vinaigrettes.
Net als zelf limoncello maken duurt het dus even voordat je de fles kan opentrekken.

Appelazijn
Ingrediënten
- 500 ml azijn
- 200 gr suiker
- Appelschillen en klokhuizen die je over hebt
Bereidingswijze:
- Doe alles in de fles of pot en sluit goed af.
- Zet deze vervolgens twee weken lang weg op een droge plek.
- Je kan 'm ook gewoon op het aanrecht laten staan.
- Geduld hebben…
- Na twee weken, kan je de appelazijn open maken en gebruiken.
- Klaar is Kees!

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.