Appel kruimelcake

Je kunt amandelmeel echter niet 1 op 1 vervangen voor bloem. Wil je geen amandel gebruiken? Dan kun je dit vervangen door chufa of door cassavemeel. Beiden minder bekend, maar online goed verkrijgbaar. De crumble maak je door suiker, bloem, havermout en boter door elkaar te mixen.

Op zoek naar meer bak-inspiratie? Hier vind je alle cakerecepten.

Appel overal

Wil je zorgen dat de appel mooi verdeeld zit door de cake? Zet dan voordat je de appel erdoor mixt, het beslag 30 minuten in de koeling en mix daarna pas de appel erdoor. 

Dit recept is afkomstig uit het kinderbakboek van Miljuschka & Felina

Ik heb samen met mijn dochter Felina een heerlijk kinderbakboek gemaakt, waar ook dit recept in staat. Samen delen wij het plezier van bakken en daarom hebben we speciaal voor jou onze 25 lekkerste recepten verzameld. Bij elk recept staan ook handige illustraties, zodat elk kind makkelijk mee kan doen. We zijn er zo trots op!

De gehele opbrengst gaat naar EpilepsieNL; een goed doel dat heel belangrijk voor ons is. Je bestelt het boek heel gemakkelijk online via deze link.

appelkruimelcake 02

Appel kruimelcake
Totale tijd1 uur 10 minuten

Appel kruimelcake

4.50 van 69 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

12 plakken
  • 125 gr amandelmeel
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • 150 gr boter zacht
  • 150 gr suiker
  • 3 eieren
  • 2 appels in stukjes
  • Snufje zout

Crumble topping

  • 70 gr bloem
  • 70 gr havermout
  • 70 gr suiker
  • 70 gr koude boter
  • 1-2 el water

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C
  • Bekleed een cakeblik van 25 cm met bakpapier en zet apart.
  • Klop de boter en suiker samen en voeg de eieren toe. Voeg de droge bestanddelen toe en klop tot een geheel.
  • Spatel de stukjes appel er als laatste doorheen.
  • Doe het beslag in de cakevorm.
  • Maak de crumble door de ingrediënten hiervoor te mengen met je handen. Knijp de boter met de eetlepels water door de droge bestanddelen tot je een crumble krijgt. Dit strooi je over de bovenkant van de cake.
  • Zet de cake in de oven en bak voor ongeveer 60 minuten of tot een prikker er droog uitkomt.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

 
Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.

4.50 from 69 votes (68 ratings without comment)