Andijviesalade met kappertjes
Deze heerlijke andijviesalade zit vol met alles wat gezond voor je is. Groente, noten en eieren. Bovendien staat het binnen 25 minuten op tafel. Wij eten het thuis vaak als maaltijdsalade. Het is daar zeker vullend genoeg voor.
Wil je de andijviesalade met kappertjes liever serveren als bijgerecht of als voorgerecht, pas dan de hoeveelheden een beetje aan. Je wilt natuurlijk niet een mega vol bord als je het als voorgerecht serveert.
Wil je liever een glutenvrije variant van deze andijviesalade dan laat je eenvoudigweg de croutons weg. De salade is vegetarisch maar kan naar wens worden aangepast met een lekker stukje vlees. Doordat de eieren en de walnoten al eiwitten bevatten heb je het voor je eiwitten niet nodig, maar het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat.
Liever een andere lekker zomerse salade dan deze andijviesalade? Probeer dan eens deze venkelsalade met bloedsinaasappel.
Dit recept werd gemaakt voor Leidsenhage Vernieuwt.

Andijviesalade met kappertjes, walnoot en ei recept
Ingrediënten
Ingrediënten
- 0,5 krop andijvie ongeveer 350 gr
- 4 eieren
- 50 gr Kappertjes
- 50 gr Walnoot
- 1 teentje knoflook
- 2 tl olijfolie
- 6 sneetjes oud brood
- 1 tl mosterd
- 25 ml appelciderazijn
- 30 ml olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze:
Instructies
- Zet een pannetje water op voor de eieren. Zodra het water kookt doe je de eieren erin en kook ze 6 minuut 30. Goed laten schrikken onder stromend koud water en pel ze als ze afgekoeld zijn.
- Pel een teentje knoflook en wrijf ermee over de sneetjes oud brood. Snijd het brood daarna in kleine blokjes. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de croutons goudbruin, met een beetje zout. Laat afkoelen op een bord.
- Snijd de andijvie in reepjes, was in ruim water en laat uitlekken in een vergiet.
- Maak de vinaigrette door de mosterd te mengen met azijn en de olijfolie rustig toe te voegen, terwijl je met een garde klopt. Breng op smaak met peper en zout.
- Maak de andijvie aan met de vinaigrette en hussel de kappertjes en (gebroken) walnoten erdoor.
- Schep porties op een bord en maak af met een gekookt eitje en croutons
Voedingswaarde per portie

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.