Ananas toetje van de BBQ

Het ultieme BBQ-nagerecht 

Zeg nu zelf, een barbecue is pas echt compleet als er een toetje op de kolen gaat. En niet zomaar een toetje, dit is een ananas to die for. Denk: sappig, warm fruit met die verleidelijke grillsmaak, een sticky sausje met steranijs en honing, frisse limoensuiker en romig ijs dat langzaam wegsmelt over de warme plakken ananas. Ja hoor, dit is het soort nagerecht waarbij mensen hun bord aflikken. En terecht.Ā 

Waarom we ananas in z’n geheel grillen 

We leggen die ananas dus in z’n geheel op de barbecue. En dat klinkt misschien een beetje wild, maar geloof me: juist dat zwarte, geblakerde jasje maakt het fruit vanbinnen extra juicy en vol smaak. Door ā€˜m rustig naast de kolen te roosteren, krijgt-ie die diepe, gekarameliseerde touch, bijna alsof je een tropische flambĆ© aan het maken bent. En het ziet er ook nog eens mega indrukwekkend uit, wat wil je nog meer?Ā 

Mil BBQ ananastoetje

Limoensuiker: klein detail, groots effect  

Een beetje citrusrasp hier, een snufje suiker daar en ineens heb je een magisch poedertje dat echt alles opfleurt. Deze limoensuiker is het geheime wapen in dit dessert. Het geeft die frisse kick tegen het warme fruit en het zoete ijs in. Strooi het als confetti over je dessert en kijk hoe de smaken exploderen in je mond. Instant zomerfeest! 

Ijs baby! Welke smaken werken het best?  

Wij gebruiken yoghurtijs, omdat het lekker fris en romig tegelijk is, een perfecte tegenhanger voor die warme, sticky ananas. Maar hey, voel je vooral vrij om te experimenteren. Vanille voor de klassiekers onder ons, hazelnoot voor een nootachtige twist, citroenroomijs voor de citruslovers, of pistache voor wie durft. En als je echt wilt uitpakken: maak er een bolletjes duo van. Want waarom kiezen als het allemaal kan? 

Mil BBQ ananastoetje
Totale tijd40 minuten

Ananas toetje van de BBQ

Ananas met een sticky honing-anijs sausje, frisse limoensuiker en een smeltende bol ijs erbovenop.
Nog geen beoordelingen
Printen

Benodigdheden

  • rasp
  • Barbecue
  • Houtskool
  • Aanmaakblokjes
  • Hittebestendige tang

Ingrediƫnten

6 porties
  • 1 limoen
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 1 ananas
  • 1 steranijs
  • 5 el honing
  • 6 bollen yoghurtijs

Bereidingswijze: 

  • Boen de limoen schoon en rasp de schil. Meng de rasp met de suiker. Ā 
  • Leg de ananas in z’n geheel naast de kolen. Draai regelmatig om en bak tot de ananas rondom helemaal zwartgeblakerd is.Ā 
  • Zet ondertussen een pannetje op de grill en roer daarin de steranijs, honing en 4 el water door elkaar. Haal de pan van het vuur als alles goed is gemengd.Ā 
  • Snijd de boven en onderkant van de ananas af en snijd de ananas in plakken van ca. 2 cm dik.Ā 
  • Verdeel de plakken ananas over de grill en bak aan beide kanten tot er grillstrepen op staan. Ā 
  • Verdeel de ananas over 6 bordjes. Schep op elk bord een flinke bol ijs. Besprenkel met de marinade en bestrooi met de limoensuiker. Ā 

Tip!

Andere soorten ijs zijn hier ook heel lekker bij. Bijvoorbeeld vanille, hazelnoot, citroenroomijs of pistache. Ā 
Ā Ā 
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka

Bestellen

Shop the tools

Van elk recept een succes maken, doe je met deze spullen. Dit zijn mijn favorieten voor in de keuken.

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

ā€œIk zag wel dat je naar m’n cheesecakeā€

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.