Airfryer recepten

Havermout-appel muffins uit de airfryer

Samenvatting

  • Voorbereiden 10 minuten
  • Bereiden 12 minuten
  • Aantal personen 12 personen

Ingredienten

50 gr kristalsuiker

150 gr havermout

3 eieren

150 gr appelmoes

1 stevige appel, geschild en in kleine stukjes

25 gr walnoten, grof gehakt

25 gr rozijnen

1 tl bakpoeder

1 el kaneelpoeder

snufje zout

Benodigdheden

12 siliconen muffinvormpjes

Sharing is caring!

Havermout-appel muffins uit de airfryer

Ja hoor, we hebben weer zo’n heerlijke airfryer recept voor jullie gemaakt. Dit keer zijn het muffins.

Het beslag voor de muffins maken is heel eenvoudig. Dat komt er meestal op neer dat je de natte ingrediënten mengt. Vervolgens meng je de droge ingrediënten en je voegt de twee bij elkaar.

Glutenvrij

Door de muffins te maken met havermout zijn ze bovendien ook nog eens glutenvrij. Let trouwens wel op dat je zorgt dat je ook daadwerkelijk glutenvrije havermout koopt. Hoewel havermout van zichzelf glutenvrij is zitten er wel vaak resten in van andere granen. Tenzij het er duidelijk op vermeld wordt. Niet zo erg als je liever geen gluten eet, maar wel erg als je coeliakie hebt.

In de airfryer op 160˚C zijn de muffins binnen no time klaar.

Ideaal om mee te nemen naar school of als een snel ontbijtje on the go.

Probeer ook eens de rabarber-banaan muffins!

Havermout muffins met appel

Havermout-appel muffins uit de airfryer

Aantal personen: 12 personen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 12 minuten
Totale tijd: 22 minuten

Ingrediënten

  • 50 gr kristalsuiker
  • 150 gr havermout
  • 3 eieren
  • 150 gr appelmoes
  • 1 stevige appel, geschild en in kleine stukjes
  • 25 gr walnoten, grof gehakt
  • 25 gr rozijnen
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el kaneelpoeder
  • snufje zout

Benodigdheden

  • 12 siliconen muffinvormpjes

Instructies

  1. Week de rozijnen voor 5 minuten in lauw water. Giet daarna af en laat uitlekken
  2. Verwarm de airfryer voor op 160˚C.
  3. Meng de havermout, suiker, zout, kaneelpoeder en de bakpoeder door elkaar. Klop de eieren er een voor een doorheen en vervolgens de appelmoes.
  4. Spatel hier de gehakte walnoten, de rozijnen en de appelstukjes doorheen.
  5. Verdeel het beslag over 12 muffinvormpjes, decoreer met een walnoot er bovenop (optioneel) en bak het voor 10-15 minuten in de airfryer

Nog meer lekkers