Deze keer geen no-bake cheesecake, maar eentje uit de airfryer. Jullie weten ondertussen denk ik ook wel dat ik deze elektrische vriend niet meer weg kan denken uit de keuken. De combinatie van ingrediënten is fantastisch en ik kan niet wachten om het met je te delen.
Cheesecake bites
Bij het afbakken van de cheesecake bites komt het wel eens voor dat zij gaan lekken. Het vocht moet nu eenmaal eruit, waardoor de bites alleen maar meer knapperig worden. I love the bite! Nu zie ik er altijd als een berg tegenop om de airfryer schoon te maken. Maar daar heb ik een tip voor. Leg onder de cheesecake balletjes een stukje bakpapier. Dit scheelt een hele hoop boenwerk.
Jam recept
In het recept van deze cheesecake bites heb ik jam toegevoegd. Het maakt de smaak van de bites heerlijk zoet. Kies zelf welke jam jij het lekkerst vindt en voeg deze toe aan het gerecht. Kers, aardbei, braam, perzik? It’s your time to shine! Je kan ervoor kiezen om deze jam kant-en-klaar in de supermarkt te kopen, maar nog leuker is om zelf in de keuken aan de slag te gaan. Neem bijvoorbeeld mijn eigen appel-pruimen jam of perenjam. Twee totaal verschillende jams, maar beiden om al je vingers bij af te likken. En ze zijn niet eens heel moeilijk om te maken!

Airfryer cheesecake bites
Ingrediënten
- 300 gr bloem
- 4 tl bakpoeder
- 0,5 tl bakingsoda
- 6 el suiker
- 230-250 ml Griekse yoghurt
- 200 gr roomkaas
- 3/4 el jam bijvoorbeeld kersenjam, aardbeienjam, bramenjam
- 50 gr boter
- 0,5 tl kaneel
Bereidingswijze:
- Maak het deeg door bloem, bakpoeder, bakingsoda, 3 eetlepels suiker en Griekse yoghurt door elkaar te kneden. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken.
- Rol elk stukje, op een met bloem bestoven werkvlak, uit tot een platte cirkels van ca. 10 centimeter doorsnede. Zorg dat er geen gaatjes in het deeg komen.
- Schep in het midden van elke cirkel 1 el roomkaas en daarop 1 theelepel jam. Vouw het deeg om de roomkaas en jam en knijp aan de bovenkant goed dicht zodat alle naadjes gesloten zijn. Rol er een mooi balletje van. Maak zo alle 8 cheesecake bites.
- Verwarm de airfryer op 180 graden.
- Leg de balletjes op een stukje bakpapier en leg ze in een enkele laag, 3-4 per keer in de airfryer (ligt aan de maat van jouw airfryer). Bak ze in 8 minuten goudbruin.
- Meng ondertussen op een bord kaneelpoeder en 3 eetlepels suiker met elkaar. Smelt de boter in een steelpannetje. Haal de cheesecake bites uit de airfryer, besmeer ze in de gesmolten boter en bestrooi ze met kaneelsuiker.
- Tip: De stukjes bakpapier gebruik je omdat de balletjes in de airfryer een beetje gaan lekken. Op deze manier hoef je niet je airfryer schoon te boenen. Het deeg blijft vrij nat, gebruik wanneer nodig wat extra bloem om de balletjes deeg uit te rollen.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
