Maar ook deze variant met noedels en ananas is heerlijk voor een warme dag. Of een koude dag. Of wanneer je maar wilt. Makkelijk en snel om te maken!

Zoetzure noedels met ananas
Ingrediënten
Ingrediënten
- 400 gr kant- en klare noedels
- ½ verse ananas schoongemaakt en in kleine blokjes gesneden
- 300 gr varkenshaas in stukjes gesneden
- 1 ui gesnipperd
- 2 el arachideolie
- 200 gr verse spinazie
- 1 komkommer in reepjes
- ½ bosje verse koriander
- 4 bosuitjes fijngesneden
- Peper en zout
Marinade
- 3 el lichte sojasaus
- 2 el donkere sojasaus
- 2 el oestersaus
- 2 el rijstwijnazijn
- 2 tl suiker
- 2 tl sesamolie
- 2 tl maizena
- 1 el tomatenpuree
Bereidingswijze:
Instructies
- Maak eerst de saus voor de marinade door alle ingrediënten (behalve de tomatenpuree en maizena) hiervoor te mengen. Doe het varkensvlees hierin en roer even goed om zodat alle stukjes bedekt zijn met de saus. Marineer voor 1-2 uur.
- Verhit een wok met de olijfolie. Haal het varkensvlees uit de marinade (bewaar de rest van de marinade) en roerbak dit voor 2 minuten.
- Voeg de ui toe en bak dit even mee. Voeg de komkommer toe en roerbak dit ook even mee.
- Voeg de noedels toe en zorg dat ze allemaal uit elkaar zijn en goed gemengd met het gerecht.
- Voeg de spinazie toe en bak tot het geslonken is. Als laatste voeg je de ananasstukjes toe.
- Meng de rest van de marinade met de tomatenpuree en de maizena. Mix dit even goed en voeg dan toe aan het gerecht.
- Serveer de noedels heet met verse koriander en de bosuitjes erover.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.