Deze sticky garnalen zijn verslavend. Mijn zoon is dol op garnalen, dus je begrijpt: zodra dit op tafel verschijnt, gaat het op. Is er saus in
de pan over? Restje gebakken rijst erbij en lepel het ongegeneerd op.


Zoetzure garnalen met rijst
Ingrediënten
- 4 el sojasaus
- 2 el maizena
- 1 el kokosrasp
- 500 g panklare tijgergarnalen
- 75 ml neutrale olie
- 1 ui in halve ringen
- 2 rode paprika’s in stukken
- 2 tenen knoflook in plakjes
- stukje gemberwortel van 4 cm fijn geraspt
- 2 bosuien in grove stukken
- 1 rode peper in ringen
- 2 el ketchup
- 3 el zoete chilisaus
- 1 el rode wijnazijn
- gebakken rijst voor erbij
Bereidingswijze:
- Doe 2 eetlepels sojasaus met de maizena en kokosrasp in een kom en roer goed. Voeg de garnalen toe en meng goed zodat de garnalen bedekt zijn met een laagje van de pasta.
- Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen goudbruin en knapperig. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bak in dezelfde pan de ui en paprika op hoog vuur, tot wat van het vocht verdampt en de groenten knapperig blijven met een mooi goudbruin randje. Voeg de knoflook, gember, bosui en rode peper toe en bak ze een paar minuten mee. Giet eventueel wat olie af als je nog wat in de pan hebt.
- Doe de rest van de sojasaus met de ketchup, zoete chilisaus en rode wijnazijn bij de groenten in de pan, gevolgd door 100 ml water en laat de saus een paar minuten zachtjes koken. Proef en breng op smaak met zout en peper. Doe de garnalen bij de saus en warm ze een paar minuten mee. Serveer met de gebakken rijst.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
