Bovendien kun je dit makkelijke en snelle recept nagenoeg maken met producten uit de voorraadkast. Heb je geen paprika voorhanden wees dan creatief met wat je wel hebt. Dit recept voor zoet-zure kip is ook lekker met wat knapperige sugar snaps of stukjes sperziebonen.
Check ook de quinoasalade uit de voorraadkast!
Bereidingswijze voor zoet-zure kip
Het bereiden van de zoet-zure kip is heel simpel maar o zo lekker!
Ik waan me altijd even in Azie als ik dit gerecht gemaakt heb en aan het eten ben. Eigenlijk al eerder want de geur transporteert me altijd meteen terug naar Azie. Probeer het zelf maar eens!

Koken uit de voorraadkast: Zoet-zure kip
Ingrediënten
Ingrediënten
- 50 gr suiker
- 75 ml natuurazijn
- 2 el ketchup
- 2 el sojasaus
- 2 tenen knoflook
- 500 gr kipfilet
- 2 eieren
- 100 gr maizena
- 2 paprika’s groen en/of rood
- Zonnebloemolie om in te frituren of te bakken
Bereidingswijze:
Instructies
- Doe voor de zoetzure saus door de suiker, de natuurazijn, de ketchup en sojasaus in en kommetje. Pel de knoflook, rasp en roer door de saus.
- Verhit olie in een (frituur)pan tot 180 °C. Snijd de kipfilet in blokjes, kluts de eieren en doe de maizena in een kom. Haal de kip door het ei en daarna door de maizena tot elk stukje aan alle kanten bedekt is. Frituur de kip in 2-3 minuten goudbruin en gaar.
- Snijd de paprika in stukken. Verhit een paar eetlepels zonnebloemolie in een wok of koekenpan en bak hierin de paprika circa 1 minuut. Doe de saus erbij en breng aan de kook. Doe de kip in de pan, roer door en laat nog 30-60 seconden pruttelen tot de saus iets dikker is. Serveer direct.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.