Hoor wie klopt daar kinderen? Het is hulp Piet Miljuschka! Het heerlijke avondje staat voor de deur en die wordt nu nog lekkerder. Het heerlijke avondje, heet niet voor niets heerlijk, want zo draait het niet alleen om cadeautjes, maar ook snoepgoed, chocoladeletters, marsepein en heel veel ander lekkers.
Vanaf augustus liggen de supermarkten er tegenwoordig al vol mee. Kom je net uit een zonnige vakantiebestemming en dan word je er zodra je thuis bent alweer aan herinnert dat de winter eraan komt. Na maanden wachten kunnen we dan nu eindelijk losgaan. Natuurlijk kan je de schappen leeg shoppen, maar je kan ook zelf aan de bak. Zo kan je zelfs jouw eigen chocoladeletters maken.
Zelf chocoladeletters maken
Het maken van je eigen chocoladeletter is helemaal niet moeilijk en ook nog eens superleuk. Hier is een eenvoudig recept voor het maken van een chocoladeletter.

Chocoladeletter
Ingrediënten
- Chocolade (melkchocolade, pure chocolade, of witte chocolade naar keuze)
- Bakpapier
- Spuitzak
- Lettervorm (je kunt een sjabloon afdrukken, een lettervorm kopen of er eentje maken met Lego)
Bereidingswijze:
- Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron. Als je de magnetron gebruikt, doe dit dan in korte intervallen en roer elke keer goed door totdat de chocolade volledig gesmolten is.
- Leg het bakpapier op een vlakke ondergrond. Plaats de lettervorm op het bakpapier.
- Giet voorzichtig de gesmolten chocolade in de lettervorm op het bakpapier. Zorg ervoor dat de chocolade gelijkmatig verdeeld is.
- Voeg eventueel noten, gedroogd fruit, of andere toppings toe aan de gesmolten chocolade voor extra smaak en textuur.
- Laat de chocoladeletter afkoelen op kamertemperatuur of zet het in de koelkast om het proces te versnellen.
- Zodra de chocolade volledig is uitgehard, voorzichtig de lettervorm verwijderen. Geniet van je zelfgemaakte chocoladeletter!
- Let op: Het is belangrijk om geduldig te zijn en de chocolade de tijd te geven om goed uit te harden.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Sinterklaas chocoladestukken
Vind je het maken van een chocoladeletter te veel gedoe? Maak dan Sinterklaas chocoladestukken. Hoe je dat doet? Leg een bakpapiertje op een traybake of ovenschaal, verwarm de oven voor op 50 graden en laat de chocolade in zo’n 5 tot 10 minuten smelten. Let op dat je oven niet te hoog staat. Wanneer de chocolade gesmolten en nog steeds warm is, kan je wanneer je verschillende kleuren chocolade gebruikt een leuke swirl maken en versieren met kruidnoten en snoepgoed. Laat vervolgens afkoelen in de koelkast en wanneer de chocolade weer hard is, breek je hem in stukken.
Dit bericht op Instagram bekijken
Fudge: dé snoepgoed trend van 2024
Wil je eens een keer iets heel anders, maak dan jouw eigen Sinterklaasfudge. Fudge is dé trend van het moment als je op TikTok kijkt. Ik moest deze trend natuurlijk ook proberen en heb een heerlijke fudge gemaakt van witte chocolade, gecondenseerde melk, spijs en pepernootjes. Het fijne aan fudge is dat je het eigenlijk niet fout kan doen en erin kan doen wat je in huis hebt. Wanneer je de basis van chocolade en gecondenseerde melk, maar goed hebt, kun je vervolgens helemaal losgaan met de toppings. Een grote schaal fudge is ook perfect voor het heerlijke avondje, het is namelijk zo machtig dat iedereen aan een klein blokje genoeg heeft.
Dit bericht op Instagram bekijken