Zachte zoete en zoute donuts

Tijd

Categorieën: Cake, Recept
Donuts

Donuts met ahornsiroop en bacon

Het is misschien niet een alledaagse combinatie maar jongens dit is zo verschrikkelijk lekker. Je bent dus bij deze ook gewaarschuwd dat je er waarschijnlijk van blijft eten.

De combinatie van zoet met zout en dan die heerlijk zacht krokante donuts eronder is een gouden combi. Let wel op dat je voor het maken van de donuts rekening moet houden met het feit dat het deeg een nacht moet rusten.

Begin dus op tijd met het maken van deze heerlijke lekkernij. De donuts worden vervolgens gefrituurd zoals het bij echte donuts hoort. Na het frituren dip je ze even in de frosting en doe je er vervolgens de bacon crumble overheen.

Door het plakkerige van de frosting blijft de bacon ook goed zitten en kun je dus gerust lekker weghappen.

Liever een gebakken donut? Probeer dan zeker de geboorte donuts uit.

Donuts

Zachte zoete en zoute donuts

4.5 van 10 votes
Bereidingstijd 1 uur 30 min
Gang Koek & Gebak
Porties 14 portie(s)

Ingrediënten
 

Donuts

  • 60 gr ongezouten boter
  • 4 tl bakpoeder
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 1,5 tl zout
  • 200 gr kristalsuiker
  • 250 ml volle melk
  • 2 eieren
  • 500 gr bloem

Frosting

  • 14 plakken bacon
  • 60 gr boter
  • 120 ml pure ahornsiroop
  • 110 gr poedersuiker

Instructies
 

Donuts

  • Smelt de boter en zet apart
  • Roer de bakpoeder, nootmuskaat, het zout en de suiker samen in een kom. Meng er de gesmolten boter, melk en eieren door. Roer in vier delen de bloem erdoor. Dek de kom af met vershoudfolie en zet een nacht in de koelkast.
  • Rol het deeg de volgende dag uit tot een halve centimeter dikte.Verwarm de frituurpan of een grote pan et olie tot 180˚C.
  • Steek rondjes uit het deeg met een koeksteker of een groot glas. Voor het middelste rondje (het beroemde donutgaatje) kun je een borrelglaasje gebruiken.
  • Frituur de donuts 2 tot 3 minuten aan elke kant. Laat ze uitlekken op bakpapier.

Frosting

  • Bak de bacon krokant in een koekenpan of in de oven. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Verwarm de boter en ahornsiroop in een pan. Zodra dit samen is gesmolten roer je er de poedersuiker door.
  • Dan is het tijd om de donut af te maken! Dip de gefrituurde donut in de frosting. Verkruimel de uitgebakken bacon over de donuts.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als TV kok, all round food expert bij RTL Boulevard en maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld. Deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.